Un bărbat în vârstă de 62 de ani din comuna vâlceană Laloșu și-a pierdut viața într-un incendiu izbucnit, sâmbătă seara, în jurul orei 23.00, în propria sa locuință. Pompierii de la Garda Balș au intervenit pentru a stinge focul, cu două autospeciale cu apă şi spumă. La sosirea acestora, incendiul se manifesta generalizat, cu flacără şi degajări mari de fum, la locuință şi la o anexă aflată în apropiere. Mai bine de 6 ore au acționat pompierii pentru lichidarea focului. Din păcate, pentru proprietarul casei nu s-a mai putut face nimic. Acesta a fost găsit decedat în locuință, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului.

Casa și anexa au fost mistuite de flăcări în proporție de 80%. Cauza probabilă a incendiului este amplasarea materialelor combustibile în apropierea mijloacelor de încălzire.

De asemenea, un alt incendiu a izbucnit sâmbătă seara, în jurul orei 22.00, în comuna Traian din județul Olt. La fața locului, s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă şi spumă ale Detașamentului de Pompieri Caracal şi un echipaj SMURD. La sosirea echipajelor de intervenție, parte din acoperişul casei şi bunurile dintr-o cameră de locuit au fost găsite în flăcări.

Intervenția militarilor a durat aproximativ o oră şi jumătate, incendiul fiind lichidat în limitele găsite. Au ars mobilier, textile, electronice şi circa 25 de metri pătrați de acoperiş. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este jarul căzut din sistemul de încălzire.