Cornel Dabu, un bărbat de 42 de ani, din comuna gorjeană Turburea, satul Poiana, a murit în urma unui accident rutier petrecut pe o autostradă din Ungaria. Fost angajat al Complexului Energetic Oltenia, acesta plecase de mai mult timp la muncă în Germania. Bărbatul a dorit să revină pe 6 ianuarie în ţară, cu un autocar. Acesta a fost pur și simplu spulberat de o cisternă, la puţin timp după ce a coborât din autocar, chiar pe o autostradă din Ungaria. Primăria și localnicii din Turburea încearcă acum să ajute financiar familia să aducă în țară trupul neînsuflețit al bărbatului. Ion Bârcă, edilul localității, a declarat că va apela inclusiv la oamenii de afaceri din comună pentru a face rost de banii necesari repatrierii și înmormântării gorjeanului. Bărbatul din satul Poiana era căsătorit și a lăsat în urmă un copil minor. „Soţia dumnealui şi cumnatul sunt plecaţi după el. Poliţia face o anchetă în acest caz. Au fost probleme, a coborât din autocar şi a fost lovit de cisternă. Vom ajuta şi noi familia cu ce putem“, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.
Miruna Prejbeanu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, a declarat că ancheta în ceea ce priveşte accidentul în care şi-a pierdut viaţa gorjeanul este derulată de autorităţile din Ungaria. „Ni s-a solicitat de către poliţia din Ungaria să informăm familia cu privire la faptul că a survenit decesul bărbatului şi să le luăm acordul de repatriere a trupului. Ancheta în privinţa accidentului este derulată de autorităţile responsabile din Ungaria“, a declarat Miruna Prejbeanu.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.