Acasă Local Gorj Gorjean mort într-un accident în Ungaria

Gorjean mort într-un accident în Ungaria

-

Cornel Dabu, un bărbat de 42 de ani, din comuna gorjeană Turburea, satul Poiana, a murit în urma unui accident rutier petrecut pe o autostradă din Ungaria. Fost angajat al Complexului Energetic Oltenia, acesta plecase de mai mult timp la muncă în Germania. Bărbatul a dorit să revină pe 6 ianuarie în ţară, cu un autocar. Acesta a fost pur și simplu spulberat de o cisternă, la puţin timp după ce a coborât din autocar, chiar pe o autostradă din Ungaria. Primăria și localnicii din Turburea încearcă acum să ajute financiar familia să aducă în țară trupul neînsuflețit al bărbatului. Ion Bârcă, edilul localității, a declarat că va apela inclusiv la oamenii de afaceri din comună pentru a face rost de banii necesari repatrierii și înmormântării gorjeanului. Bărbatul din satul Poiana era căsătorit și a lăsat în urmă un copil minor. „Soţia dumnealui şi cumnatul sunt plecaţi după el. Poliţia face o anchetă în acest caz. Au fost probleme, a coborât din autocar şi a fost lovit de cisternă. Vom ajuta şi noi familia cu ce putem“, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.
Miruna Prejbeanu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, a declarat că ancheta în ceea ce priveşte accidentul în care şi-a pierdut viaţa gorjeanul este derulată de autorităţile din Ungaria. „Ni s-a solicitat de către poliţia din Ungaria să informăm familia cu privire la faptul că a survenit decesul bărbatului şi să le luăm acordul de repatriere a trupului. Ancheta în privinţa accidentului este derulată de autorităţile responsabile din Ungaria“, a declarat Miruna Prejbeanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

Un bărbat din Bistrița-Năsăud și-a atacat fiul cu o secure

Un bărbat de 47 de ani din Bistrița-Năsăud și-a agresat fiul cu o secure. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore. Tânărul a ajuns la spital, iar tatăl riscă să ajungă după gratii pentru următoarele 30 de zile. În plus, polițiștii au emis împotriva bărbatului un ordin de protecție provizoriu.

Care sunt beneficiile chefirului în combaterea colesterolului

Conform unui studiu medical realizat în 2017, s-a observat o scădere „semnificativă” a nivelului colesterolului, în cazul unui grup-țintă de persoane care consumau câte patru porții de chefir pe zi, comparativ cu alt grup-țintă, de consumatori de lapte simplu, în aceeași cantitate. Persoanele care consumă regulat chefir au un nivel scăzut al colesterolului.