Acasă Local Gorj Gerul a lăsat fără apă comuna Muşeteşti din judeţul Gorj

Gerul a lăsat fără apă comuna Muşeteşti din judeţul Gorj

-

Locuitorii din comuna gorjeană Muşeteşti au rămas miercuri fără apă din cauza gerului, care a îngheţat conductele de alimentare ale întregii reţele. Primarul şi personalul care se ocupă de alimentarea cu apă a localităţii nu au mai avut ce face în această situaţie, deşi au anunţat autorităţile judeţene. Localnicii din Muşeteşti se pot aproviziona însă cu apă de la fântânile de pe raza comunei. Chiar şi aşa, prefectul judeţului, Gheorghe Paraschivu, a anunţat Primăria Muşeteşti că pompierii de la ISU Gorj pot veni în sprijinul cetăţenilor, asigurându-le apă cu cisternele, până ce conductele de alimentare se vor dezgheţa. „La Muşeteşti a fost îngheţată conducta de apă. S-a raportat de către Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă. Primarul a dat asigurări că locuitorii nu vor avea de suferit pentru că toţi au şi fântâni. Dacă va fi nevoie, vor interveni lucrătorii ISU Gorj cu autocisterne”, a precizat Paraschivu.
Acesta s-a interesat miercuri şi de situaţia apei din Rânca, însă spune că problema de acolo este una destul de complicată. „La Rânca, problema cu apa este una deosebită şi sunt soluţii ce trebuie implementate acolo, ţinând cont că sunt două localităţi care administrează zona. Este vorba de comuna Baia de Fier şi oraşul Novaci. Soluţia durabilă este ca sistemul de alimentare cu apă şi canalizare să fie administrat de un operator autorizat, dar asta în viitor”, a mai spus prefectul de Gorj.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.