Acasă Local Dolj Craiova: Activităţi culturale la Biblioteca "Aman", la 167 de ani de la...

Craiova: Activităţi culturale la Biblioteca „Aman”, la 167 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu

-

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” desfășoară vineri, 13 ianuarie 2017, o serie de activități culturale cu ocazia împlinirii a 167 de ani de la nașterea marelui poet național, Mihai Eminescu. Astfel, în salonul expozițional al bibliotecii se organizează o expoziție selectivă de carte intitulată „Mihai Eminescu – 167 de ani de la naștere”.

Dintre titlurile expuse, Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” menţionează:

-Eminescu, M., Studiu criticu, Blasiu: Tipografia Seminarului Archidiecesanu, 1891;
-Eminescu, M., Poezii postume, Bucureşti: Editura Minerva, 1905;
-Predescu, L., Enciclopedia României “Cugetarea”: Material românesc, oameni și înfăptuiri, București: Editura Saeculum I.O., 1999;
-XXX – Manuscrisele Mihai Eminescu [Antologie], Academia Română, Eugen Simion, coord., București: Editura Enciclopeică, 2005;
Editii bibliofile:
-Eminescu, M., Poezii (desene de Nicolae Truță), Slatina: Edition S. Scribul, 2005;
-Eminescu, M., Scrieri esențiale, Ion Soare, coord., Râmnicul Vâlcea: Editura Fortuna, 2002 (5 volume);
-Eminescu, M., Luceafărul [ediție bibliofilă îngrijită de Petru Creția], București: Editura Muzeul Literaturii Române, 1997.

“În urmă cu șase ani (2010), ziua de 15 ianuarie a fost desemnată Ziua Culturii Naționale. Știm cu toții, alegerea datei de 15 ianuarie nu este întâmplătoare. În urmă cu 167 de ani, într-o Românie pe cale de cristalizare, se năștea Mihai Eminescu, marele român pentru care orice calificativ reprezintă prea puțin din prea multul pe care l-a lăsat posterității. Cum data de 15 ianuarie va fi marcată la sfârșitul acestei săptămânii, în timpul weekend-ului, avem plăcerea de a vă anunța că la bibliotecă vom da startul activităților dedicate marelui poet și creator român încă de mâine (vineri), 13 ianuarie, prin vernisarea unei expoziții de carte și manuscrise. De asemenea, de luni, 16 ianuarie, fiecare cititor care va împrumuta o carte de la bibliotecă va primi spre lectură și un volum scris de Mihai Eminescu. Campania se va desfășura până la finalul lunii în curs”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.

ȘTIRI VIDEO GdS