6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Unele primării nu au avut asigurată permanența în perioadele cu avertizări meteo

Olt: Unele primării nu au avut asigurată permanența în perioadele cu avertizări meteo

Prefectul județului Olt, Silviu Neacșu, a avertizat astăzi comitetele locale pentru situații de urgență să asigure permanența la primării în perioadele cu atenționări meteorologice, după ce s-a constatat că în zilele cu avertizări meteo de ninsori și ger „o mare parte” a autorităților locale nu a instituit serviciul de permanență informează un comunicat al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), transmis miercuri presei.

„În urma avertizărilor/atenționărilor meteorologice din ultima perioadă, s-a constatat faptul că o mare parte din autoritățile administrației publice locale nu a instituit, la solicitarea prefectului, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt, serviciul de permanență la sediul primăriei”, precizează sursa citată.

În ultimele zile dispeceratul ISU Olt a făcut mai multe verificări telefonice privind asigurarea serviciului de permanență la sediile primăriilor.

CJSU Olt a decis, după analiza situației privind asigurarea permanenței la sediile primăriilor, „ca primă măsură, atenționarea tuturor comitetelor locale pentru situații de urgență cu privire la respectarea acestei obligații legale”.

Miercuri, prefectul a avertizat că neinstituirea permanenței la sediile primăriilor în perioadele cu avertizări meteo poate atrage răspunderea contravențională.

„Astăzi, prefectul județului a atenționat comitetele locale pentru situații de urgență cu privire la obligativitatea instituirii serviciului de permanență, neîndeplinirea acestei obligații atrăgând răspunderea contravențională. Prefectul județului a reiterat comitetelor locale pentru situații de urgență obligația protejării populației, a bunurilor materiale și a infrastructurii locale, care se realizează printr-un set important de măsuri (înștiințare, avertizare, prealarmare și alarmare, adăpostire, evacuare și alte măsuri tehnice și organizatorice specifice), orice disfuncționalitate a acestui mecanism putând avea consecințe dintre cele mai grave, inclusiv pierderi de vieți omenești”, indică sursa citată.

Începând de săptămâna trecută, pentru județul Olt au fost valabile mai multe avertizări meteo de ninsori abundente, vânt puternic sau ger.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS