29.4 C
Craiova
miercuri, 5 august, 2020
Știri de ultima oră Local Gorj Gorj: Japonezii de la fabrica de cabluri, consternaţi: 6000 de CV-uri pentru 500 de locuri de muncă!

Gorj: Japonezii de la fabrica de cabluri, consternaţi: 6000 de CV-uri pentru 500 de locuri de muncă!

Peste 6.000 de locuitori ai judeţului Gorj şi-au depus CV-urile la fabrica de cabluri auto care va funcţiona din primăvară la Târgu Jiu. Japonezii au achiziţionat o hală în incinta fabricii de mobilă Rostramo, în prezent închisă, şi au trecut deja la amenajarea spaţiului în care va funcţiona fabrica de cablaje auto. Nimeni nu se aştepta la începutul acestei săptămâni să vină atâtea persoane, să depună solicitări, în speranţa că vor fi selectate pentru un loc de muncă în fabrica în care vor fi asamblate echipamente pentru industria auto. Dacă luni, reprezentanţii investitorului sperau să strângă aproximativ 500 de CV-uri, ieri numărul acestora a depăşit 6.000 şi cetăţeni interesaţi de un loc de muncă se prezentau în continuare la punctul de lucru din Târgu Jiu. Cu toate acestea, în prima fază doar 500 de persoane vor fi angajate, urmând să se facă în continuare angajări până la 1.700.

Nu se aşteptau la o cerere atât de mare

Reprezentanţii firmei de cablaje auto, care mai are un punct de lucru în Drobeta Turnu-Severin, au rămas uimiţi când au văzut câte persoane au putut să vină la poarta viitoarei fabrici din Târgu Jiu. Potrivit investitorului, toate CV-urile vor fi trimise în judeţul vecin pentru a finalizate. În prima etapă, investitorul japonez a anunţat că va angaja doar 500 de persoane şi se va continua cu programul de angajare potrivit planului anunţat. Este cel mai mare număr de CV-uri primit de o firmă care îşi deschide în ultimii ani un punct de lucru în Târgu Jiu. Gorjenii speră ca pe lângă noua fabrică să mai fie deschise şi altele, unde să poată să îşi găsească un loc de muncă. Sunt mulţi cetăţeni care lucrează în vestul ţării la fabrici similare de componente auto şi care doresc să lucreze acasă, mai aproape de familii. În fabricile de cablaje auto lucrează forţă de muncă necalificată pentru salariul minim şi diferite bonusuri acordate de către angajator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Azotatul de amoniu care a provocat explozia din Beirut...

Substanţa care ar fi provocat explozia din...

ȘTIRI GdS

Vâlcea: 11 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19

Prefectura Vâlcea a anunțat că astăzi, în județ au fost înregistrate 11 cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Potrivit datelor Direcției...

Câți bani europeni a atras CJ Dolj, prin POR...

Câți bani europeni a atras CJ Doj. Instituția a depus nouă aplicații, în valoare totală de 93 milioane de euro, fonduri nerambursabile.

Râmnicu Vâlcea: Începe reabilitarea străzii Mihai Viteazu

Primăria Râmnicu Vâlcea a anunțat că joi, 6 august, începe reabilitarea străzii Mihai Viteazu, iar traficul va fi restricţionat parţial.

Finanțare europeană pentru reabilitarea Policlinicii pentru Sportivi din Craiova

Reabilitarea Policlinicii pentru Sportivi din Craiova va fi făcută printr-un proiect cu fonduri europene implementat de CJ Dolj.

A provocat un accident în timp ce conducea un...

Un bărbat de 61 de ani, din Maglavid a ajuns la spital după ce a condus fără permis de conducere un moped....

Au început lucrările de reabilitare a unui sens giratoriu...

Au început lucrările de reabilitare a sensului giratoriu de la intersecţia bulevardului Dem Rădulescu cu strada Ostroveni, în cadrul programului ”Lucrări de...