27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGerul nu i-a ţinut în casă pe copii

Gerul nu i-a ţinut în casă pe copii


Zăpada a transformat parcurile în peisaje de poveste. Zeci de copii au profitat de ultima zi de vacanță prelungită și au ieșit la săniuș încă de la primele ore ale dimineţii în Parcul „Nicolae Romanescu“ din Craiova. Orice dâmb de pământ acoperit cu zăpadă l-au transformat în derdeluş şi, chiar dacă gerul le-a îngheţat mâinile şi faţa, cu greu s-au lăsat duşi acasă. Au uitat de frig preţ de câteva ore, iar de pe pârtie se auzeau doar strigăte de bucurie.
Bianca are nouă ani, locuieşte în cartierul Brazda lui Novac, însă de când a nins nu a fost zi în care să lipsească din parc: „Este foarte frumos! Am aşteptat cu mare nerăbdare să ningă. De Crăciun, din păcate, nu am avut zăpadă. Aşadar, doar în ultimele zile de vacanţă ne-am putut bucura cu adevărat de iarnă! Am venit zilnic în parc şi nu mi-e frig, pentru că, după câteva ture, nu mai simţi gerul. În plus, m-am îmbrăcat corespunzător, am luat salopeta de ski“.
Alin are 13 ani şi locuieşte în cartierul 1 Mai, la câteva sute de metri de parc. Cu căciula trasă pe ochi, băiatul urca fericit trăgându-şi sania pe derdeluşul de la intrarea din parc. „Am intrat în casă, în ultimele zile, îngheţat bocnă. Mama a venit mereu să mă întrebe dacă mi-e frig, dacă mi-au îngheţat picioarele, obrajii, mâinile, dacă vreau să intru în casă să mă încălzesc, însă normal că nu am vrut să pierd nici o secundă. Iarna este anotimpul meu preferat, iubesc zăpada, îmi place să mă dau cu sania, să patinez, să mă bat cu zăpadă. Seara este o atmosferă de vis în parc, se strâng foarte mulţi copii şi tineri“, a spus Alin.
Nu doar cei mici au ieşit să se bucure de zăpadă. Şi cei mari au înfruntat frigul pentru a face mişcare în aer liber. Adrian Mateiţă are 33 de ani şi este pasionat de sport. L-am găsit în parc alături de mai mulţi prieteni, nu cu sania, ci cu schiurile. „Când faci mişcare nu mai simţi frigul. Ultimele zile de iarnă au fost foarte frumoase. Era păcat să nu profităm, să nu ieşim cu schiurile în parc. Sunt pasionat de sport în general, dar şi de sporturile de iarnă. Stratul de zăpadă a fost suficient de mare, iar zăpadă este foarte bună. Cred că trebuie să ne bucurăm de vremea de afară, de zăpadă, indiferent de vârstă“, a spus Adrian Mateiţă.
S-au bucurat până târziu de zăpadă, mai ales că de astăzi au revenit la şcoală. Cursurile s-au reluat în toate unitățile de învățământ din județul Dolj, cu excepția a patru structuri ce aparțin comunei Orodel: Cornu, Teiu, Bechet, Călugărei, structuri ce își vor relua cursurile joi, 12 ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS