Acasă Local Gorj Amenzi pentru patronii care îşi ţin angajaţii în ger

Amenzi pentru patronii care îşi ţin angajaţii în ger

-

Angajatorii care îşi ţin salariații în ger riscă să fie amendaţi de către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj. Este vorba de angajații care îşi desfăşoară activitatea afară sau în spaţii deschise şi neprotejate de frig.
Cei care încalcă legea riscă amezi de până la 2.500 de lei. „Când sunt temperaturi sub minus 20 de grade Celsius, angajatorii trebuie să asigure o serie de măsuri minime pentru protejarea stării de sănătate a salariaţilor care lucrează în aer liber. Este obligatorie distribuirea de ceai fierbinte între 0,5 litri – 1 litru de persoană, pe zi. Acordarea de pauze pentru refacerea capacităţii de termoreglare a organismului, scop în care vor fi puse la dispoziţie spaţii fixe sau mobile cu un microclimat corespunzător şi asigurarea echipamentului de protecţie. În cazul în care nu se respectă aceste măsuri prevăzute de lege, angajatorul riscă amenzi între 1.500 şi 2.500 de lei “, a declarat George Romanescu, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.