11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljOre întregi de întârzieri ale trenurilor în Gara Craiova

Ore întregi de întârzieri ale trenurilor în Gara Craiova

În ultimele două zile, în Gara Craiova s-au înregistrat întârzieri şi de trei ore  (Foto: Bogdan Grosu)
În ultimele două zile, în Gara Craiova s-au înregistrat întârzieri şi de trei ore (Foto: Bogdan Grosu)

Vremea rea îngreunează transportul feroviar din Craiova către alte destinaţii judeţene sau din ţară. În plus, frigul din gară face şi mai urâtă experienţa călătorilor. Multe trenuri care au trecut în ultimele zile prin Gara Craiova au avut întârzieri mari, chiar şi de aproape trei ore.

Circulaţia multor trenuri care trec prin Gara Craiova a fost dată peste cap din cauza vremii şi a unor defecţiuni care au apărut pe traseu. Duminică, 8 ianuarie, călătorii care au luat trenurile 9001 şi 1823, de la Bucureşti la Craiova, respectiv Târgu Jiu, au rămas blocaţi, timp de aproape trei ore, după ce un fir de contact s-a rupt la Grozăveşi. „Duminică a fost infernal. Din cauza acelui fir au fost trimise locomotive Diesel pentru a putea transporta trenurile la destinaţie. Au fost întârzieri de până la trei ore“, a declarat Nicolae Boc, şef Gara Craiova. Nici ieri situaţia nu a fost foarte bună. Încă de la orele dimineţii au început să se afişeze întârzierile pe tabela electronică de sosiri/plecări. Cea mai mare întârziere, de 80 de minute, a avut-o un tren care circula de la Bucureşti către Timişoara. De asemenea, garnitura 9001, care circulă pe ruta Bucureşti – Craiova, a avut din nou probleme, înregistrând o întârziere de aproape 70 de minute. „Trebuie să ajung la Braşov, lucrez acolo, şi aştept în gară de peste o oră. La informaţii nu vor să îmi spună cât mai durează până ajunge trenul aici“, a declarat Vasile Guţă, unul dintre călătorii care aştepta trenul în Gara Craiova. „Merg la Bucureşti. Nu am ajuns de mult timp în gară, însă am văzut că trenul are întârziere 25 de minute, atât este afişat. Însă cred că se va mări. Acest tren are întotdeauna întârzieri destul de mari, fie iarnă, fie vară, nu ştiu de ce“, a spus Gabriela Bochianu. „Călătoresc la Petroşani şi ar trebui să vină trenul la ora 14.10, însă am aflat că o să ajungă aici la 15.20. Stau şi aştept în gară până atunci. Am încercat să plec cu microbuzul până la Târgu Jiu şi mi s-a spus că nu circulă din cauza zăpezii“, a spus Ionica Grecu.
Au fost şi multe trenuri care au ajuns în Gara Craiova sau au plecat de aici cu întârzieri de până la 30 de minute.

Oamenii se plâng de frigul din gară

Călătorii aşteaptă înfofoliţi trenurile din cauza temperaturii scăzute din gară (Foto: Bogdan Grosu)
Călătorii aşteaptă înfofoliţi trenurile din cauza temperaturii scăzute din gară (Foto: Bogdan Grosu)

În clădirea de unde se cumpără biletele şi în care călătorii aşteaptă trenurile nu este foarte cald, iar oamenii se plâng de acest lucru, mai ales în cazul în care sunt nevoiţi să aştepte foarte mult timp din cauza întârzierilor. „Este foarte frig, trebuie să stăm înfofoliţi. Aşteptarea este foarte grea în asemenea condiţii. Nu mi se pare normal. Sunt şi bănci puţine, trebuie să ai noroc ca să prinzi un loc unde să te aşezi“, a declarat o călătoare.
„E cam rece, dar noi, aştia bătrâni, suntem cam învăţaţi cu frigul. Sunt îmbrăcată bine pentru că mai am câteva ore de aşteptat. Am ajuns şi devreme, dar are şi trenul întârziere“, a spus Ionica Grecu.
Reprezentanţii Gării Craiova recunosc că sunt probleme cu încălzirea, dar spun că imobilul în care se vând tichetele de călătorie nu este considerat sală de aşteptare. „Construcţia nu a fost gândită ca o sală de aşteptare, însă facem tot posibilul ca acolo să fie o temperatură bună. Încălzirea se face cu ajutorul unor panouri montate pe tavan, dar şi cu două perdele de aer condiţionat de la intrările principale în clădire. Centrala care încălzeşte panourile respective funcţionează permanent, însă clădirea este foarte mare şi nu prea fac faţă aşa cum ne-am dori“, a declarat Carmen Mihăilă, şef Gara Craiova.

Peroanele sunt acoperite de zăpadă cu gheaţă (Foto: Bogdan Grosu)
Peroanele sunt acoperite de zăpadă cu gheaţă (Foto: Bogdan Grosu)

Altă mare problemă este faptul că peroanele sunt pline de zăpadă cu gheaţă. Mai mulţi muncitori se aflau ieri în perimetrul Gării Craiova şi curăţau zăpadă, însă pe zonele din afara peroanelor. „Este gheaţă pe peroane şi este periculos, mai ales pentru bătrâni. Când să urci sau să cobori din tren îţi pot aluneca picioarele foarte rău“, a spus un bărbat care aştepta trenul pe peron.
Nici în zilele următoare situaţia nu se va schimba în bine pentru că meteorologii anunţă în continuare temperaturi negative, iar până astăzi întreaga zonă a Olteniei se află sub atenţionare cod portocaliu de ger.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS