O avarie la CEO a răcit caloriferele craiovenilor

Punctele termice livrează agent termic după o anumită diagramă de reglaj (Foto: arhiva GdS)


Mai multe blocuri din Craiova au rămas fără căldură și apă caldă în weekendul trecut din cauza unei avarii produse pe 6 ianuarie la Complexul Energetic Oltenia (CEO). Prin urmare, temperatura agentului termic furnizat de CEO a coborât sub pragul de 80 de grade Celsius, iar în apartamentele craiovenilor a ajuns și sub 35 de grade Celsius. Cu toate că problema s-a rezolvat în cursul aceleiași zile, lipsa apei calde și frigul au persistat în apartamentele unor craioveni până la începutul acestei săptămâni.

Mai mulți craioveni ne-au sesizat că în wekendul trecut au tremurat în propriile locuințe din cauza frigului și totodată nu au avut nici apă caldă. „Termo Craiova ne încălzește, în aceste zile geroase, cu temperaturi foarte mici ale agentului termic. Începând de joi, temperatura a scăzut de la 52-54 de grade Celsius, la 42-44 grade, ceea ce înseamnă că la etajul trei caloriferele sunt călduțe (nu calde, nu fierbinți). De vineri dimineață am început să sun la Termo pentru a rezolva situația și ei dau vina pe CET și bineînțeles că nu s-a rezolvat nimic până acum. În apartament e frig. În contractul de furnizare a agentului termic se prevede o temperatură de peste 50 de grade Celsius. Această situație s-a întâmplat și în alte zone ale Craiovei. Am sunat și la CET și au spus că au avut o situație, dar s-a rezolvat“, se plângea un proprietar din blocul C 15 din Asociația de proprietari nr. 2 Cerna. Într-o situație asemănătoare s-au aflat și proprietarii din blocul H1 din Asociația de proprietari nr. 1 Iancu Jianu de pe strada Nicolae Titulescu. „Vineri seară, la ora 22.30, am constatat că pe conducta de apă caldă curgea apă rece. Situația s-a repetat şi sâmbătă dimineață. Am sunat la telefonul cetățeanului de la Primăria Craiova 0251984 (nr. înregistrare 105 / 7.01.2017), unde mi s-a spus că nu se știe nimic despre acest aspect şi mi s-a dat un număr de telefon al Regiei de Termoficare ca să sun acolo, că poate știu aceștia ceva. Am sunat la acest număr și a răspuns o doamnă care mi-a spus că mai multe zone din Craiova nu au nici măcar căldură, căci cei de la CET nu livrează agent termic corespunzător, dar dânșii nu pot face nimic. Am sunat din nou şi mi s-a spus că vor informa luni (ieri – n.r.) conducerea primăriei“, ne-a sesizat, printr-un e-mail transmis pe adresa redacției, Marcel Florescu, proprietar în blocul H1. Acesta a revenit luni și a spus că duminică s-a reluat furnizarea apei calde. „Duminică, la ora 21.00, a fost reluată furnizarea apei calde, dar la parametri cu mult inferiori zilelor anterioare. Acum apa caldă abia ajunge la circa 35-40 de grade Celsius. Sperăm că problema se va remedia în zilele următoare“, spunea Marcel Florescu.

Avaria, diagrama și problemele de pe rețele

Agentul termic pleacă din punctele și centralele termice respectând o anumită diagramă

Agentul termic pleacă din punctele și centralele termice respectând o anumită diagramă

Cauza rămânerii în frig a mai multor blocuri din Craiova și a lipsei apei calde din locuințele proprietarilor a fost spargerea unui cazan din instalația CEO, ceea ce a dus la livrarea agentului termic primar la o temperatură cu 10-12 grade Celsius sub temperatura normală, care este 90-92 de grade Celsius. Avaria s-a produs în cursul nopții de 5 spre 6 ianuarie, iar reprezentanții CEO au spus că se va remedia până la sfârșitul zilei „Am avut probleme la unul dintre cazane, care s-a spart. Energia termică a fost livrată furnizorului SC Termo SRL sub parametrii normali. În mod normal, livrăm agent la 90-92 de grade Celsius, dar acum suntem la pragul de 80-82 de grade Celsius. Temperatura este în creștere, iar avaria va fi remediată până în jurul orelor 21.00 – 22.00, în această seară“, declara vineri pentru Gazeta de Sud, Dan Vasile, director Sucursala Electrocentrale Craiova II. Duminică după-amiază, același reprezentant al CEO spunea: „La acest moment furnizăm agent termic către Termo în parametrii normali. Temperatura este peste 95 de grade Celsius și am crescut și presiunea pentru a contracara temperaturile scăzute înregistrate în această perioadă“.

La rândul lor, reprezentanții Termo spun că, exceptând perioada în care s-a produs avaria la CEO, agentul termic pleacă din punctele și centralele termice în parametrii normali, respectând o anumită diagramă.


Conform acestei diagrame de reglaj al agentului termic secundar din punctele termice, când afară sunt zero grade, temperatura pe tur trebuie să fie de 55 de grade Celsius, iar pe retur 46 de grade Celsius. Când sunt -10 grade Celsius, temperatura agentului termic la intrarea în bloc trebuie să fie de 65 de grade Celsius, iar la ieșire de 55 de grade Celsius, iar la -12, temperatura agentului termic pe tur este de 67 grade Celsius, iar pe retur de 56 de grade Celsius.

În cazul în care frigul a persistat în locuințele craiovenilor și după remedierea avariei, pot exista și alte cauze. „Vineri au fost probleme cu căldura și apa caldă la blocurile din asociație. Am fost anunțați că a fost o avarie la CEO, dar s-a remediat în aceeași zi. În cazul blocului C15, aici sunt mereu probleme cu căldura pentru că blocul este cap de coloană. Oamenii sesizează furnizorul de căldură și vin angajații și verifică mereu dacă sunt probleme“, a spus Florin Sava, președintele Asociației de proprietari nr. 2 Cerna.

Aceasta era temperatura de intrare a agentului termic sâmbătă în blocul C 15 de pe strada Maria Tănase (Foto: cititor GdS)

Aceasta era temperatura de intrare a agentului termic sâmbătă în blocul C 15 de pe strada Maria Tănase (Foto: cititor GdS)

„Noi la asociație am fost anunțați de proprietari că nu au apă caldă și căldură. Am întrebat la punctul termic și ne-au spus că agentul termic nu are temperatură suficientă pentru căldură și apă caldă din cauza unei avarii. Ne-au spus că se rezolvă în cel mai scurt timp, dar să nu uităm că și rețelele sunt vechi. Ulterior, am înțeles de la televizor că s-ar reduce furnizarea apei calde pentru a face față cu livrarea agentului termic la o temperatură optimă. Azi (ieri – n.r.) s-a revenit la normal și cu căldura din locuințele proprietarilor, și cu apa caldă“, a spus Simona Țepuș, administrator la Asociația de proprietari nr. 1 Iancu Jianu.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 10 ianuarie 2017

Actualitate

» Craioveni acuzați de furturi din locuințe, reținuți de procurori
» Minori prinși conducând pe drumurile publice
» Program prelungit la cazierul judiciar
» Românii au cheltuit 85% din venituri
» Cum beneficiaţi la pensie de avantajele grupelor I și a II-a
» Restituirea banilor din timbrul de mediu, tot mai dificilă
» Doi foști manageri de la Spitalul „Sf. Ioan“, condamnați la închisoare pentru corupție
» Abonamentele medicale, deductibile în limita a 400 euro/an
» Un bebeluş de opt luni, suspect de rujeolă, a murit la Timişoara
» Traficul prin punctul de frontiera Vama Veche spre Bulgaria a fost închis
» Reactorul 1 de la Cernavoda va fi oprit din nou, timp de opt ore
» CC din R. Moldova: Legalitatea retragerii cetăţeniei lui Băsescu e de competenţa instanţelor judecătoreşti
» Ungaria interzice circulaţia navelor pe Dunăre din cauza îngeţării apei
» Ministrul Energiei: Turbinele eoliene ar putea produce 2.000 de MW în această seară și vor contribui la acoperirea vârfului de consum
» Craiova: Un tramvai s-a defectat pe Calea Bucureşti şi blochează circulaţia pe şine
» Porturile Midia și Constanța , închise din nou cauza furtunii
» Închisoare cu executare pentru doi foşti manageri ai Spitalului “Sf. Ioan” din Bucureşti
» MApN vrea să cumpere cu 200 de milioane de lei proiectile pentru tunuri şi tancuri
» Bulgaria: Numărul turiștilor străini a depășit populația țării
» România a avut luni un consum istoric de gaze
» Dan Voiculescu rămâne în închisoare; decizia este definitivă

Local

» Vâlcea: Femeie reţinută de poliţişti pentru tâlhărie
» Circulaţia trenurilor între Strehaia şi Ciochiuţa nu a fost reluată

Dolj

» Gerul nu i-a ţinut în casă pe copii
» Doljean acuzat de autoritățile spaniole că și-a răpit propriul copil
» Recidivist acuzat de mai multe furturi din buzunare, reținut de polițiști
» Dolj: Generalul Stoicheci, cel mai longeviv veteran de război din Oltenia, sărbătorit la 106 ani
» Baie de abur pe o întreagă stradă din Craiova
» Contra zăpezii cu lopata și spărgătorul de gheață
» Adio, fonduri europene pentru reabilitarea Colegiului „Carol I“!
» Scandalul „Tel Drum“ de la Craiova, în faza urmăririi penale
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Dolj: Două persoane salvate de pompieri de pe Insula Papadia din Dăbuleni
» Craiova: Cursuri de pictură gratuite pentru copii
» Craiova: Copii merituoşi din centrele de tip familial vor fi recompensaţi

Gorj

» Amenzi pentru patronii care îşi ţin angajaţii în ger
» Două grupuri oprite la SE Turceni
» Ziua Culturii Naţionale, la Târgu Jiu
» Preot din Bâlteni, anchetat pentru vătămare corporală din culpă
» Un martor a dat bir cu fugiţii în dosarul fostului manager al CEO
» Frigul a amânat Olimpiada de limba română

Sport

» Mulțescu așteaptă jucătorii promiși de conducere
» Handbaliștii craioveni se mută la munte
» Măzărache face cinste la întoarcerea în Bănie
» Fotbal / Radoslav Dimitrov s-a înțeles cu oficialii CS Universitatea
» Fotbal / LPF a modificat clasamentul după depunctările echipelor Pandurii, Târgu Mureș și Mediaș
» Fotbal / 30 de jucători au luat parte la primul antrenament al echipei Pandurii Târgu Jiu

Sanatate

» A crescut numărul copiilor care se nasc cu malformații

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Top