Acasă Local Gorj Apometrele au crăpat din cauza gerului

Apometrele au crăpat din cauza gerului

-

APAREGIO Gorj a primit, în ultimele zile, zeci de apeluri de la abonații individuali din Târgu Jiu, care au reclamat lipsa apei şi distrugerea apometrelor. Apometrele au cedat din cauza temperaturilor scăzute înregistrate în județ, cele mai multe aparate înghețate și sparte fiind depistate în zonele Drăgoeni, Preajba și Vârful Mândra. Având în vedere numărul mare de sesizări, furnizorul de apă adresează tuturor utilizatorilor săi câteva recomandări privind protejarea contoarelor şi branşamentelor de alimentare cu apă împotriva îngheţului, amintind că utilizatorul are obligaţia de „a asigura integritatea sistemelor de măsurare“. Fie că sunt montate în căminele unde sunt făcute branșamentele, fie în subsolurile blocurilor, apometrele trebuie izolate termic. În caz contrar, pot fi distruse când apa va îngheța pe conducte din cauza gerului.
În cazul în care se constată că aparatul de măsură trebuie înlocuit ca urmare a deteriorării provocate de îngheţ, utilizatorul va suporta costul întregii operaţiuni de schimbare, precum şi al contorului. „Dacă aceste recomandări tehnice au fost ignorate, iar contorul îngheață și se defectează, societatea APAREGIO Gorj SA va repara sau înlocui aparatul, facturând în schimb acest serviciu. Orice reparații și orice înlocuire de contor – aparat de măsură al cărui sigiliu a fost rupt și care a fost deschis sau demontat, ori a cărei deteriorare este determinată de o cauză străină sau de funcționarea anormală în condiții de îngheț, incendiu, șocuri exterioare, furt etc sunt efectuate de operatorul serviciului, pe cheltuiala exclusivă a utilizatorului dacă se constată vina acestuia, odată cu aplicarea sancțiunilor (amenzilor) prevăzute în legislația specifică. Eventualele probleme legate de funcţionarea contoarelor sau a serviciului de alimentare cu apă şi canalizare pot fi semnalate Dispeceratului APAREGIO Gorj SA – tel. 0253 217 653/0253 920“, a declarat Nicoleta Bărbat, purtătorul de cuvânt al APAREGIO Gorj.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.