Acasă Local Dolj Școlile păstrează și directorii nepromovați

Școlile păstrează și directorii nepromovați

-

Ministerul Educației Naționale a dat vineri o derogare de la metodologia pentru ocuparea funcției de director sau director adjunct prin care cei care nu au promovat concursul sau care nu s-au înscris pot fi numiți în continuare cu detașare în fruntea unităților școlare, până la organizarea unui nou concurs sau până la sfârșitul anului școlar în curs. Derogarea este valabilă pentru unitățile școlare la care funcțiile de conducere nu au fost ocupate prin concurs de nici un candidat și pentru care inspectorul școlar general nu a numit cu detașare în interesul învățământului nici un alt cadru didactic, până pe 6 ianuarie. În Dolj sunt 23 de directori și șase directori adjuncți care sunt în funcții și care scapă astfel de schimbarea impusă de metodologie. „Nu am reușit să definitivăm situația numirii directorilor cu detașare în interesul învățământului pentru unitățile școlare la care consiliile profesorale au desemnat persoane care nu făceau parte din Corpul Național de Experți pentru Management, așa cum am solicitat. Astfel de situații avem în special în unitățile școlare din mediul rural. Urma ca la aceste școli să acordăm atribuții de conducere dascălilor cu cel mai mare grad didactic, pe o perioadă de două săptămâni, până desemnam alți profesori care erau experți în management. Măsura nu se va mai aplica. În toate aceste situații vor fi numiți în continuare, conform derogării date de minister, cei care au ocupat și până acum funcțiile de conducere“, a precizat inspectorul școlar general Lavinia Craioveanu. Printre unitățile școlare care își vor păstra directorii fără concurs se numără și școlile din Poiana Mare, Bulzești, Lipovu, Vela, Botoșești-Paia, Gângiova, iar la directori adjuncți, școlile din Botoșești-Paia, Cetate, Braloștița, Sadova și chiar liceul din Filiași.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
A absolvit Facultatea de Istorie Filosofie şi Geografie din Universitatea din Craiova, specializarea Istorie/Spaniolă şi lucrează în presa scrisă din 2008.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.