Acasă Local Gorj Încă o sursă de apă pentru Rânca

Încă o sursă de apă pentru Rânca

-

Autorităţile judeţene şi locale au reuşit să mai pună în funcţiune încă o sursă de apă pentru pensiunile şi cabanele din Rânca. La Rânca au fost probleme de Crăciun şi de Anul Nou, în ceea ce priveşte asigurarea alimentării cu apă, din cauza unor defecțiuni apărute la una dintre surse. Peste o sută de cabane s-au aflat în situaţia de a nu putea beneficia de apă, ca urmare a avariei respective.
Administratorii de pensiuni au fost nevoiţi să se aprovizioneze cu apă din alte surse, pentru a putea să ofere servicii normale turiştilor. În cele din urmă s-a ajuns la concluzia că va dura prea mult până la remedierea problemelor şi s-a ajuns la altă soluţie.

Apă dintr-un alt izvor

Cabanierii din Rânca au precizat că a fost deschisă o vană la o conductă alimentată dintr-un izvor, care era închisă de vreo doi ani. Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, este cel care s-a implicat pentru obținerea autorizațiilor necesare de la Gospodărirea Apelor.
Astfel, există o nouă sursă de alimentare cu apă pentru cabanele, hotelurile şi pensiunile din Rânca şi se speră să nu mai apară probleme care să genereze nemulţumiri din partea turiştilor şi a proprietarilor de pensiuni din zonă. La Rânca este însă nevoie de mult mai mult, în ceea ce priveşte investiţiile pentru infrastructura de bază. În ciuda acestui lucru, autorităţile acţionează foarte greu. Este nevoie să se pună la punct sistemul de canalizare şi staţiile de epurare, domeniul schiabil, prin dotarea pârtiilor cu tunuri de zăpadă, construirea unui centru multifuncţional, asfaltarea străzilor interioare, finalizarea Transalpinei şi altele.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.