21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBătrână moartă într-un incendiu la Târgu Jiu

Bătrână moartă într-un incendiu la Târgu Jiu

Incendiul a mistuit trei case (Foto: Eugen Măruţă)
Incendiul a mistuit trei case (Foto: Eugen Măruţă)

Patru case din municipiul Târgu Jiu au fost mistuite de flăcări la sfârşitul săptămânii trecute. Primul incendiu a izbucnit sâmbătă după-amiază la o vilă din centrul municipiului Târgu Jiu, pe strada 14 octombrie, în apropiere de Piaţa Centrală. Focul a început la o casă şi s-a întins la altele două, din cauza vântului care sufla cu putere.
La faţa locului au ajuns trei echipaje de pompieri care au reuşit să stingă focul. În timpul intervenţiei cu furtunul de apă, un pompier a alunecat şi a căzut de la o înălţime de peste trei metri. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, unde a primit îngrijiri medicale. Din fericire, pompierul nu a fost rănit grav, suferind un traumatism.
Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, proprietarul uneia dintre case a făcut focul într-o sobă şi ar fi plecat de acasă. Incendiul la izbucnit de la soba respectivă.
Pagubele sunt însemnate la două dintre imobile. Potrivit unor surse autorizate, doar un singur imobil era asigurat. „Se presupune că incendiul a izbucnit de la jarul sau scânteile din sobă, cu acumulare de căldură la materiale combustibile.
Au fost afectate în total trei imobile. La una au ars acoperişul pe 250 de metri pătraţi, aparatură electrică şi electrocasnică şi îmbrăcăminte.
La altă casă au ars acoperişul pe 50 de metri pătraţi, mobilier, fiind distruse tâmplărie, tavane, pereţi, uşi. La a treia casă au ars acoperişul pe 2 metri pătraţi, un perete şi tâmplărie, instalaţia electrică, aparatură, izolația termică.
Într-o casă nu locuia nimeni, iar în alta proprietarul dormea. În cea de la care a pornit incendiul, proprietarul a plecat de acasă după ce a făcut focul“, a declarat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.
Conform lui Mihai Avramescu, altă casă din Târgu Jiu a fost mistuită de foc ieri la ora 3.30. O bătrână a murit într-un incendiu care s-a produs la gospodăria acesteia, din cartierul Bârseşti. Vecinii femeii au văzut flăcări la acoperişul imobilului şi au chemat pompierii. Aceştia au găsit-o pe bătrână carbonizată. Flăcările au izbucnit de la o sobă, unul din motive fiind şi coşul de fum necurăţat. Au ars acoperişul casei şi anexe pe o suprafaţă de o sută de metri pătraţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS