21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGrupare de proxeneți trimisă în judecată

Grupare de proxeneți trimisă în judecată

Procurorii DIICOT au anunțat, joi, trimiterea în judecată a 16 inculpați, membrii unei grupări de proxeneţi care a acţionat timp de un an pe raza municipiilor Craiova, Bucureşti, Constanţa, Sibiu şi Cluj-Napoca. Anchetatorii au stabilit că proxeneții își drogau victimele, iar toate sumele de bani obținute din prostituție ajungeau în buzunarele membrilor grupării.

Constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, trafic de substanțe psihoactive şi nerespectarea regimului armelor și munițiilor, acestea sunt infracțiunile de care sunt acuzați cei 16 inculpați – Viorel Vîlcu, Mădălina Neacșu, Marian Opriș, Gheorghe Tudor, Mihai Gheorghița, Mihai Pastramă, Ștefan Chirilă, Aurelia Gherghe, Marius Răceanu, zis Pușcărie, Valentino Stan, Ionela Smedoiu, Cristian Stamate, Andrei Czapa, Florin Bănuț, Vasilica Cristea şi Marian Ivan.
Anchetatorii au reținut în rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată a celor 16 inculpați că, din decembrie 2015 și până în septembrie 2016, „au derulat, pe raza municipiilor Bucureşti, Craiova, Constanţa, Sibiu şi Cluj Napoca, activităţi de recrutare, transportare, adăpostire, transferare şi primire, în scopul exploatării sexuale a mai multor persoane de sex feminin, minore şi majore, prin constrângere fizică şi psihică, prin utilizarea de violenţe fizice şi verbale şi profitând de vădita stare de vulnerabilitate a victimelor. În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că inculpaţii au exercitat asupra persoanelor vătămate o supraveghere permanentă şi o menţinere în stare de dependenţă prin administrarea de substanţe cu efecte psihoactive, achiziţionate de la inculpatul Bănuț Florin“.
În urma anchetei s-a mai stabilit că sumele de bani obținute din practicarea prostituție au ajuns în buzunarele membrilor grupării, deși, în momentul recrutării, victimelor li se promitea jumătate din sumele obținute. „Actele de violență exercitate asupra victimelor au avut ca scop însușirea în totalitate de către membrii grupului infracțional a sumelor de bani obținute de către victime din practicarea prostituției“, au mai reținut procurorii DIICOT. În acest dosar, care a fost înregistrat pe rolul Tribunalului București, șapte victime ale proxeneților s-au constituit părți civile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS