10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎncă 30 de zile de arest pentru craioveanul acuzat de propagandă jihadistă

Încă 30 de zile de arest pentru craioveanul acuzat de propagandă jihadistă

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiției au hotărât, astăzi, printr-o decizie definitivă, ca tânărul craiovean acuzat de propagandă jihadistă să rămână încă 30 de zile după gratii.
Elevul craiovean Constantin Luigi Boicea a fost reținut pe 8 decembrie 2016, fiind acuzat de procurorii DIICOT că, ”pe întreaga perioadă a controlului judiciar inculpatul a încălcat în mod sistematic obligația instituită în sarcina sa, inclusiv după data de 24.09.2016 când a devenit major, continuând să acceseze site-uri de propagandă și instruire a viitorilor combatanți aparținând organizației teroriste Daesh/Stat Islamic și încercând să intre în contact cu lideri ori reprezentanți ai respectivei organizații teroriste în satisfacerea dorinței manifeste de a obține sprijin logistic și financiar pentru săvârșirea unui act de terorism”.
Reamintim că, pe 8 decembrie 2015, pe când avea vârsta de 17 ani, același Constantin Luigi Boicea a fost acuzat de promovare a mesajului fundamentalist islamic prin propagandă, iar după ce a fost audiat, a fost eliberat și pus sub control judiciar.
La începutul lunii decembrie, anul trecut, procurorii DIICOT au dispus începerea urmăririi penale față de același inculpat pentru comiterea infracțiunii de participare la instruirea sau pregătirea în vederea folosirii mijloacelor distructive, armelor de foc, dispozitivelor explozive de orice fel, munițiilor, explozivilor, în scopul comiterii unui act de terorism. Acestă infracțiune se pedepsește cu închisoarea de la 5 la 12 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS