16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProfesoară din Tismana, trimisă în judecată pentru trafic de influenţă la bac

Profesoară din Tismana, trimisă în judecată pentru trafic de influenţă la bac

Liceul Tehnologic din Tismana (Foto: Eugen Măruţă)
Liceul Tehnologic din Tismana (Foto: Eugen Măruţă)

O profesoară din Tismana, Gorj, a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență. Marcela Percea, profesor de discipline tehnice în cadrul Liceului Tehnologic Tismana, este acuzată de comiterea unei infracţiuni de trafic de influenţă în formă simplă, precum şi a unei infracţiuni de trafic de influență în formă continuată.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, spre sfârșitul anului școlar 2014-2015, profesoara respectivă ar fi pretins 100 de lei de la un elev din clasa a XII-a pentru a-l ajuta să obțină o notă mai mare la proba de matematică a examenului de bacalaureat. Conform anchetatorilor, dascălul ar fi promis că nota primită de elev ar fi urmat să fie majorată cu unu sau două puncte.
Marcela Percea a lăsat să se înțeleagă că are influență asupra membrilor comisiei de examinare. Mai mult, în cursul lunilor octombrie-noiembrie 2015 și februarie-martie 2016, profesoara ar fi pretins sume cuprinse între 125 și 600 de lei de la șase elevi din clasa a XII-a a Liceului Tehnologic Tismana, promoția 2016, pentru a interveni la membrii evaluatori ai Comisiei de Bacalaureat, în scopul favorizării acestora, fie prin majorarea notelor cu 1,5 sau 2 puncte la matematică, fie prin promovarea examenului la limba română și matematică. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Gorj. Marcela Percea va fi judecată în stare de libertate şi, în funcţie de verdictul judecătorilor, se va decide ce se va întâmpla cu traseul profesional al acesteia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS