17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRevelionul solidarităţii pentru sute de săraci

Revelionul solidarităţii pentru sute de săraci

Sute de persoane s-au bucurat de o petrecere în ultima zi a anului trecut. Este vorba de peste 200 de tineri şi bătrâni din centrele de asistenţă socială sau persoane care au ieşit din sistemul de ocrotire socială. Petrecerea a fost găzduită de un restaurant din municipiul Târgu Jiu.
Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu au ciocnit un pahar cu şampanie, la miezul nopţii, la Revelionul solidarităţii, cu persoane defavorizate care provin de la Centrul Social de Urgenţă pentru Persoanele fără Adăpost „Casa Iris“, dar și din rândul celor care au părăsit sistemul de protecţie socială.
Meniul a fost unul tradiţional, specific Sărbătorilor de Iarnă.
Viceprimarul din Târgu Jiu, Aurel Popescu, a precizat că bugetul pentru organizarea evenimentului a fost de 17.000 de lei.

Zeci de mii de cetăţeni, în stradă

De Anul Nou, mii de persoane au ieşit pe străzi pentru a urmări focurile de artificii organizate de autorităţi. La Târgu Jiu, focul de artificii a fost găzduit de insuliţa de pe râul Jiu şi a costat peste 16.000 de lei. Şi la Rovinari şi Motru, localnicii au petrecut în stradă şi au urmărit spectacolele de sunet şi lumină pregătite de autorităţile locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS