3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPremierul desemnat Sorin Grindeanu are origini gorjeneşti

Premierul desemnat Sorin Grindeanu are origini gorjeneşti

Sorin Grindeanu (fo­to), premierul desemnat de preşedintele Klaus Iohannis să conducă guvernul, are origini gorjeneşti. Tatăl acestuia s-a născut la Pocruia, în oraşul Tismana, Gorj.
În Pocruia se află casa părintească, în care în prezent locuieşte Vasile Grindeanu, fratele tatălui premierului nominalizat, respectiv unchiul lui Sorin Grindeanu.
Marian Slivilescu, primarul din Tismana, a declarat că Sorin Grindeanu mai are o mătuşă la Pocruia şi încă una la Isvarna.
Unchiul şi cele două mătuşi din Tismana sunt vizitate destul de des de tatăl viitorului premier. „Am făcut şi noi nişte verificări şi este adevărat că la Pocruia este casa în care s-a născut tatăl lui Sorin Grindeanu.
În Tismana trăiesc în prezent un frate şi două surori ale tatălui premierului.
În total, tatăl lui are cinci fraţi, dintre care trei au rămas în Tismana şi doi au plecat.
Avem zeci de familii cu numele Grindeanu în Pocruia, dar şi în celelalte localităţi din Tismana. Este un nume din părţile noastre. De premier nu ştiu să fi venit pe la noi în ultima vreme, dar tatăl lui vine destul de des“, a declarat primarul din Tismana.
Grindeanu senior este consilier judeţean în Timiş şi fost profesor în Timişoara.
Sorin Grindeanu a vorbit despre bunicul său, într-o emisiune de televiziune, şi a amintit faptul că acesta a fost deţinut politic. „Să știți că bunicul meu, cel care m-a crescut, a fost deținut politic.
Dacă mergeți la Memorialul Durerii din Sighet, pe Banat este al treilea nume. A făcut ani de pușcărie. Nu aș fi putut vreodată să trec peste memoria bunicului meu. Sunt oamenii care m-au crescut și care au pătimit”, a spus Sorin Grindeanu.
Gorjul a mai dat ţării un premier. Este vorba de Gheorghe Tătărescu, născut în localitatea Poiana, de lângă Rovinari, premier al României în perioada interbelică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS