Acasă Local Gorj Premierul desemnat Sorin Grindeanu are origini gorjeneşti

Premierul desemnat Sorin Grindeanu are origini gorjeneşti

-

Sorin Grindeanu (fo­to), premierul desemnat de preşedintele Klaus Iohannis să conducă guvernul, are origini gorjeneşti. Tatăl acestuia s-a născut la Pocruia, în oraşul Tismana, Gorj.
În Pocruia se află casa părintească, în care în prezent locuieşte Vasile Grindeanu, fratele tatălui premierului nominalizat, respectiv unchiul lui Sorin Grindeanu.
Marian Slivilescu, primarul din Tismana, a declarat că Sorin Grindeanu mai are o mătuşă la Pocruia şi încă una la Isvarna.
Unchiul şi cele două mătuşi din Tismana sunt vizitate destul de des de tatăl viitorului premier. „Am făcut şi noi nişte verificări şi este adevărat că la Pocruia este casa în care s-a născut tatăl lui Sorin Grindeanu.
În Tismana trăiesc în prezent un frate şi două surori ale tatălui premierului.
În total, tatăl lui are cinci fraţi, dintre care trei au rămas în Tismana şi doi au plecat.
Avem zeci de familii cu numele Grindeanu în Pocruia, dar şi în celelalte localităţi din Tismana. Este un nume din părţile noastre. De premier nu ştiu să fi venit pe la noi în ultima vreme, dar tatăl lui vine destul de des“, a declarat primarul din Tismana.
Grindeanu senior este consilier judeţean în Timiş şi fost profesor în Timişoara.
Sorin Grindeanu a vorbit despre bunicul său, într-o emisiune de televiziune, şi a amintit faptul că acesta a fost deţinut politic. „Să știți că bunicul meu, cel care m-a crescut, a fost deținut politic.
Dacă mergeți la Memorialul Durerii din Sighet, pe Banat este al treilea nume. A făcut ani de pușcărie. Nu aș fi putut vreodată să trec peste memoria bunicului meu. Sunt oamenii care m-au crescut și care au pătimit”, a spus Sorin Grindeanu.
Gorjul a mai dat ţării un premier. Este vorba de Gheorghe Tătărescu, născut în localitatea Poiana, de lângă Rovinari, premier al României în perioada interbelică.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.