24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjViceprimarul Aurel Popescu a preluat conducerea Primăriei Târgu Jiu

Viceprimarul Aurel Popescu a preluat conducerea Primăriei Târgu Jiu

Primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, şi-a depus demisia din funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ. Demisia a fost înregistrată la Primăria Târgu Jiu. Viceprimarul Aurel Popescu va exercita atribuţiile primarului până la organizarea de alegeri parţiale, în prima parte a anului viitor. Florin Cârciumaru a fost ales senator şi era obligat de lege să opteze pentru una din funcţii.Vicele Aurel Popescu a preluat ieri, în urma şedinţei Consiliului Local, atribuţiile lui Florin Cârciumaru, după ce acesta a ales fotoliul de senator. Popescu a promis că va da dovadă de transparenţă atât în relaţiile cu angajaţii, cât şi cu reprezentanţii mass-media, iar cetăţenilor le-a transmis că va continua să aplice programul electoral cu care PSD a câştigat Primăria municipiului.

Votat de majoritatea consilierilor

Consilierii locali din Târgu Jiu i-au acordat viceprimarului Aurel Popescu votul de încredere, pentru preluarea atribuţiilor de primar al municipiului, după demisia lui Florin Cârciumaru, urmare a alegerii acestuia ca senator de Gorj. Aurel Popescu a fost votat de 15 aleşi locali, alţi cinci declarându-se împotriva preluării atribuţiilor de primar de către acesta. Consilierul local Cristian Toader Pasti a fost cel care a anunţat rezultatul alegerii viceprimarului care să preia atribuţiile deţinute până de curând de Florin Cârciumaru. „După numărarea voturilor exprimate în secret. Popescu Aurel 15 voturi pentru, 5 împotrivă, niciun vot nul. Comisia a luat act de rezultatul votului”, a declarat Cristian Toader Pasti, consilier local.
La al doilea mandat de viceprimar
Aurel Popescu a fost ales în vară viceprimar al Târgu Jiului pentru al doilea mandat, el devenind adjunctul primarului Florin Cârciumaru încă din 2012, când a fost ales consilier local PSD. Aurel Popescu deţine funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Târgu Jiu. „Este o perioadă de interimat în care, negreşit, voi face tot posibilul ca transparenţa să fie la ea acasă. Programul să fie continuat şi să facem tot posibilul ca toţi cetăţenii să realizeze că nu a fost nimic întâmplător şi că vom continua cu investiţiile. De asemenea, ne bazăm pe Consiliul Local. Uşa mea va fi deschis pentru comunitate. Voi fi deschis pentru rezolvarea problemelor”, a menţionat Aurel Popescu, care a menţionat că nu se va muta în biroul primarului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS