Alimente şi brazi de Crăciun pentru zeci de familii sărace

Autori


Zeci de familii sărace din Târgu Jiu au primit vineri alimente de la primărie pentru masa de Crăciun. De asemenea, municipalitatea a oferit şi câte un brad de Crăciun gata împodobit.

Beneficiari ai programului „Un brăduţ în fiecare casă“ sunt 50 de familii sărace din municipiu. Direcția Publică de Protecție Socială din subordinea primăriei a selectat familiile respective. Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu, a mers vineri la locuinţele a două bătrâne din cartierul Bârsești, care au probleme de sănătate și trăiesc în condiții grele. „Avem peste 50 de familii care beneficiază de alimente specifice şi un brăduţ pentru fiecare. Este intenţia noastră de a fi alături de cei cu venituri reduse. Am selectat 50 de familii care primesc 50 de pachete cu alimente. Unii nu au rude, nu au pe nimeni, şi aşteaptă an de an să îi vizităm“, a precizat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Bătrânele care au primit ajutoarele din partea primăriei au apreciat gestul autorităților, care în fiecare an le aduc pachete cu alimente.

Ioana Cârciu, de 55 de ani, din localitatea componentă Bârsești, are handicap de gradul II și mai şi îngrijeşte de o bătrână. Cele două femei trăiesc cu o pensie de doar 270 de lei și mai sunt ajutate din când în când de vecini care le aduc mâncare sau lemne. „Îi aşteptăm pe cei de la Direcţie şi de la primărie. Eu stau cu mama, care este bolnavă şi are 90 de ani. Mama nu are nici o pensie. Am dat un milion de lei (vechi – n.r.) pe pampers. Am o pensie de 270 de lei şi cum putem trăi două persoane din banii aceştia?! Este greu. Aşteptam să primim alimentele. Brad nici nu făceam şi este frumos că am primit. Avem noroc şi cu o vecină, care vine şi ne aduce lemne şi le lasă lângă casă, să ne putem încălzi. Suntem singure şi nu avem alte rude“, a povestit Ioana Cârciu.


Pachetele oferite anul acesta celor 50 de familii sărace au o valoare de 168 de lei fiecare, în total de la bugetul local fiind alocată suma de 8.400 de lei. Alina Toader, directorul adjunct al Direcției Publice de Protecție Socială Târgu Jiu, a precizat că beneficiarii acestor ajutoare vor primi sau au primit deja carne și produse tradiționale pentru masa de Crăciun.

„Fiecare pachet conţine două kilograme de carne de porc, o tobă, cârnaţi, caltaboşi, kaizer, un cozonac mare de un kilogram şi, desigur, un brăduţ simbolic, gata împodobit, pentru că altfel nu ar reuşi să aibă. Vor primi şi tichete sociale de 50 de lei fiecare, pentru cei care au venituri mai mici de 300 de lei de persoană şi nu deţin anumite bunuri. Avem 1.010 persoane care se încadrează la tichetele sociale. Unii le-au ridicat, pe alţii îi aşteptăm în continuare“, a menţionat Alina Toader.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 17 decembrie 2016

Actualitate

» Trei cetăţeni români, extrădaţi în SUA, sub acuzaţia de fraudă cibernetică.
» Un barbat a murit intr-o clinica oftalmologica, in timp ce astepta sa intre la control
» ATAC ARMAT în Afganistan: Cinci angajate ale aeroportului din Kandahar au fost ucise
» Sergiu Moroianu, sotul lui Clotilde Armand, a fost exclus din USR
» Contestatiile lui Petre Toba si Florentin Pandele la verdictele de plagiat au fost respinse. Toba ar fi copiat si in textul contestatiei – surse
» Bloc din București, în flăcări
» Atentat în Turcia: Mai mulţi morţi şi răniţi după ce un autobuz care transporta militari a explodat la Kayseri
» Accident pe autostrada Sibiu-Orăştie: Cinci răniţi, dintre care unul grav, după ce un TIR a intrat într-o maşină
» Cine sunt noii parlamentari cu probleme in justitie
» Ce politicieni cunoscuţi nu au mai prins mandate în noul legislativ

Publireportaj

» „SĂ FIM MAI BUNI DE SĂRBĂTORI“

Dolj

» Un strop de magie pentru copiii nevoiaşi din Orodel
» Cum a ajuns Ileana Măricuţoiu din nou manager la Spitalul din Dăbuleni?
» Fostul primar din Murgași, închisoare cu suspendare
» Alt bebeluş internat în stare gravă – Rujeola continuă să facă victime în Dolj

Gorj

» Eugen Ţambrea, noul şef al jandarmilor gorjeni
» Alimente şi brazi de Crăciun pentru zeci de familii sărace
» Întreruperi energie electrică de luni

Sport

» Baschet (m): SCM-U Craiova a învins Baia Mare
» Ne-a lipsit omul de gol la Chiajna
» 62 de elevi și 17 profesori doljeni, premiați la Gala Sportului Școlar
» Dănuț Stancu: Sperăm să ne revanșăm în retur
» Andreea Pîşcu şi Adrian Garcea, cei mai buni sportivi gorjeni ai anului

Sanatate

» Vlad Voiculescu: Pacienții vor putea evalua experiența în spitale
» Medicul care a dat străinătatea pe Spitalul din Calafat

Magazin

» Bancul zilei
» La Belle, vasul care a fost descoperit după 300 de ani de la naufragiu
» Horoscopul săptămânii viitoare

Top