24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAlimente şi brazi de Crăciun pentru zeci de familii sărace

Alimente şi brazi de Crăciun pentru zeci de familii sărace

Zeci de familii sărace din Târgu Jiu au primit vineri alimente de la primărie pentru masa de Crăciun. De asemenea, municipalitatea a oferit şi câte un brad de Crăciun gata împodobit.
Beneficiari ai programului „Un brăduţ în fiecare casă“ sunt 50 de familii sărace din municipiu. Direcția Publică de Protecție Socială din subordinea primăriei a selectat familiile respective. Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu, a mers vineri la locuinţele a două bătrâne din cartierul Bârsești, care au probleme de sănătate și trăiesc în condiții grele. „Avem peste 50 de familii care beneficiază de alimente specifice şi un brăduţ pentru fiecare. Este intenţia noastră de a fi alături de cei cu venituri reduse. Am selectat 50 de familii care primesc 50 de pachete cu alimente. Unii nu au rude, nu au pe nimeni, şi aşteaptă an de an să îi vizităm“, a precizat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.
Bătrânele care au primit ajutoarele din partea primăriei au apreciat gestul autorităților, care în fiecare an le aduc pachete cu alimente.
Ioana Cârciu, de 55 de ani, din localitatea componentă Bârsești, are handicap de gradul II și mai şi îngrijeşte de o bătrână. Cele două femei trăiesc cu o pensie de doar 270 de lei și mai sunt ajutate din când în când de vecini care le aduc mâncare sau lemne. „Îi aşteptăm pe cei de la Direcţie şi de la primărie. Eu stau cu mama, care este bolnavă şi are 90 de ani. Mama nu are nici o pensie. Am dat un milion de lei (vechi – n.r.) pe pampers. Am o pensie de 270 de lei şi cum putem trăi două persoane din banii aceştia?! Este greu. Aşteptam să primim alimentele. Brad nici nu făceam şi este frumos că am primit. Avem noroc şi cu o vecină, care vine şi ne aduce lemne şi le lasă lângă casă, să ne putem încălzi. Suntem singure şi nu avem alte rude“, a povestit Ioana Cârciu.
Pachetele oferite anul acesta celor 50 de familii sărace au o valoare de 168 de lei fiecare, în total de la bugetul local fiind alocată suma de 8.400 de lei. Alina Toader, directorul adjunct al Direcției Publice de Protecție Socială Târgu Jiu, a precizat că beneficiarii acestor ajutoare vor primi sau au primit deja carne și produse tradiționale pentru masa de Crăciun.
„Fiecare pachet conţine două kilograme de carne de porc, o tobă, cârnaţi, caltaboşi, kaizer, un cozonac mare de un kilogram şi, desigur, un brăduţ simbolic, gata împodobit, pentru că altfel nu ar reuşi să aibă. Vor primi şi tichete sociale de 50 de lei fiecare, pentru cei care au venituri mai mici de 300 de lei de persoană şi nu deţin anumite bunuri. Avem 1.010 persoane care se încadrează la tichetele sociale. Unii le-au ridicat, pe alţii îi aşteptăm în continuare“, a menţionat Alina Toader.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS