9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSute de bătrâni singuri şi copii asistaţi au primit o rază de speranţă de Crăciun

Sute de bătrâni singuri şi copii asistaţi au primit o rază de speranţă de Crăciun

Copiii au primit daruri consistente
Copiii au primit daruri consistente

Sute de bătrâni şi copii din centrele de asistenţă ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj au primit ieri daruri de Sărbători. De asemenea, pentru fiecare din cele 11 centre de pe raza judeţului au fost sau vor fi sacrificaţi porci de Crăciun, care vor întregi meniul de sărbători. Dumitru Cotruna, şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, a declarat că pentru fiecare centru de asistenţă a bătrânilor sau copiilor a fost achiziţionat câte un porc. Este prima dată când în fiecare din cele 11 centre are loc sacrificarea tradiţională a porcului de Crăciun. În ultimii ani era organizată o singură festivitate, la un restaurant din centrul oraşului Târgu Jiu, unde participau maximum 30 de micuţi.

Daruri pentru 300 de copii

Peste 300 de copii din centrele de zi ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj vor întâmpina și anul acesta cu bucurie Sărbătorile de Iarnă. Ieri a fost rândul celor de la Centrul de zi din Vădeni să participe la obiceiul sacrificării porcului de Crăciun, alături de reprezentanţi ai DGASPC Gorj și ai Consiliului Județean Gorj. Cosmin Popescu, șeful CJ Gorj, a precizat că este o bucurie ca an de an micuții beneficiari ai serviciilor de protecţie socială să aibă posibilitatea să participe, în preajma Sărbătorilor de Iarnă, la astfel de acțiuni. „Vreau să felicit conducerea Direcţiei pentru această iniţiativă, dar şi pentru că an de an se îngrijeşte ca de Crăciun bătrânii şi copiii asistaţi să aibă parte de sărbători ca oricare altă persoană. Şi ei trebuie să simtă că sunt în familie, în spiritul sărbătorilor. Le urez să fie sănătoşi şi să aibă Sărbători cu bine“, a spus Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Cadouri în valoare de 100 de lei de persoană
După sacrificarea porcului, copiii de la Centrul de Zi din Vădeni au fost invitaţi să servească pomana porcului și au mulțumit prezentând un program de colinde. Cadourile pe care le primesc anul acesta copiii din centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj sunt consistente. Reprezentanții Direcției, împreună cu cei ai Consiliului Județean Gorj, au reușit să acorde mult mai multe produse și dulciuri beneficiarilor din centrele sociale. Valoarea unui pachet oferit de Sărbători copiilor din centre este de 100 de lei, acesta conținând dulciuri și băuturi răcoritoare, dar și alte produse specifice Sărbătorilor de Iarnă. „Din fericire, anul acesta a fost un Moş bogat. Pachetul de sărbători pe care îl oferă Direcţia este de 100 de lei. Conţine dulciuri, suc, fructe, figurine şi alte lucruri pe care un copil şi le doreşte de Sărbători. Sperăm să păstram tradiţia şi anul viitor“, a declarat Sorin Torop, reprezentantul DGASPC Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS