16.4 C
Craiova
luni, 13 iulie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Cine sunt cei 14 parlamentari de Dolj

Cine sunt cei 14 parlamentari de Dolj

Din cei 14 parlamentari de Dolj, nouă sunt de la PSD, trei de la PNL și câte unul de la USR și ALDE, potrivit proceselor-verbale privind rezultatele finale ale alegerilor din 11 decembrie. PSD a obținut șase fotolii de deputați și trei de senatori, PNL – doi deputați și un senator, USR – un deputat și ALDE – un deputat. Cele șase mandate de deputat și două de senatori ale PSD Dolj au fost atribuite direct pe baza numărului de voturi primite, iar cel de-al treilea post de senator a fost obținut prin redistribuire la nivel național. Iată care sunt parlamentarii PSD de Dolj: Camera Deputaților – Lia Olguța Vasilescu (actual primar), Ion Călin (deputat în funcție), Alina Tănăsescu (vicepreședinte CJ Dolj), Alexandra Presură (director Zona Metropolitană), Florinel Stancu (director în cadrul ABA Jiu) și Eliza Peța (manager Salubritate Craiova). Senat: Claudiu Manda (deputat în funcție), Radu Preda (administrator public Craiova) și Lavinia Craioveanu (prin redistribuire, actual inspector școlar general). Din cele trei mandate de parlamentari, PNL a obținut unul singur în mod direct, cel al deputatului Nicolae Giugea. Senatorul în exercițiu Mario Ovidiu Oprea și deputatul în exercițiu Ionuț Stroe au trecut prin emoțiile redistribuirii la nivel național. Emoții au avut și Claudiu Prâsnel de la USR, care a obținut fotoliul de deputat, și Ion Cupă – ALDE, deputat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Atmosferă de vis în Bănie. Fanii au cântat și...

Așa echipă, așa suporteri! După ce alb-albaștrii...

ȘTIRI GdS

„U“ Craiova – FCSB 2-1 | Alexandru Cicâldău: Am...

Alexandru Cicâldău, marcatorul de serviciu al Universității Craiova în ultima perioadă, se bucură foarte mult pentru victoria cu FCSB.

„U“ Craiova – FCSB 2-1 | Dan Nistor: Sper...

Mijlocașul Universității Craiova, Dan Nistor, a sărbătorit cu un gol în poarta FCSB-ului cel de-al 300-lea meci din Liga 1.

„U“ Craiova – FCSB 2-1 | Cristiano Bergodi: Avem...

Strategul Universității Craiova, Cristiano Bergodi, a fost încântat de victoria înregistrată în fața FCSB-ului, o echipă pe care o respectă foarte mult....

Universitatea Craiova – FCSB 2-1 | Bogdan Vintilă: Trebuie...

Antrenorul formației FCSB, Bogdan Argeș Vintilă, consideră că echipa sa nu merita să piardă duminică seară, scor 1-2, în Bănie, în fața liderului Universitatea Craiova.

Horoscop

BerbecO zi cu distracții și voie bună. Sunteţi pus pe șotii, aveţi chef de aventuri, dar şi cu ceva iz de amor....

Bancul zilei

Un tânăr, la petrecerea de Anul Nou, se întoarce către prietenul lui și îi cere o țigară. Acesta îi spune: