18.8 C
Craiova
duminică, 20 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Vâlcea: Două craiovence, prinse după ce au furat bani dintr-o locuinţă

Vâlcea: Două craiovence, prinse după ce au furat bani dintr-o locuinţă

Două  femei din municipiul Craiova cu vârstele de 46 de ani, respectiv 27 de ani, bănuite de comiterea infracţiunii de furt calificat comisă în data de 13 decembrie,  pe raza localităţii Drăgoeşti (Vâlcea), au fost prinse de poliţiştii vâlceni..

În urma cercetărilor, s-a stabilit că persoanele bănuite de comiterea infracţiunii folosind pretextul că doresc să cumpere diferite produse alimentare şi profitând de neatenţia proprietarilor unei locuinţe din comuna Drăgoeşti ar fi sustras 1000 de lei.

În cauză,  se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Pentru prevenirea furturilor de acest gen, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea vă recomandă:

Evitaţi persoanele care vin la uşa dumneavoastră, sub pretextul că doresc să vândă  sau să cumpere diferite produse! Nu puţine au fost cazurile când, profitând de naivitatea unor persoane, diverşi „vânzători” de diferite bunuri au acţionat într-un moment de neatenţie al locatarului! (ex: până una dintre persoane îi prezenta victimei ceva produse, cealaltă „avea nevoie” de toaletă, şi profita pentru a sustrage diverse bunuri).

Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi! Vi se pare întâmplător faptul că se comit multe spargeri în locuinţe în care hoţii găsesc sume destul de frumoase de bani?? Nu este deloc aşa! Ei acţionează „la pont”, adică ştiu dinainte că în unele locuinţe există bani: dintr-un împrumut tocmai contractat, din vânzarea unor bunuri, depozite la domiciliu e.t.c. Aşadar, nu discutaţi despre planurile dumneavoastră financiare, nu ştiţi niciodată unde va ajunge respectiva informaţie! Atenţie şi la prietenii copiilor dumneavoastră care vă frecventează locuinţa!

Dacă, din diferite motive, aţi primit în casă persoane necunoscute, nu le daţi  posibilitatea să afle unde păstraţi banii sau alte valori şi nu le lăsaţi fără supraveghere în niciun moment !

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Urmărit internațional, prins în Olt

Un bărbat urmărit internațional a fost prins...

ȘTIRI GdS

Încă un deces din cauza Covid în Gorj

Județul Gorj înregistrează încă un deces din cauza COVID. Situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel: 631...

Zeci de sancțiuni în Gorj pentru încălcarea măsurilor de...

Forțele de ordine din județul Gorj au aplicat amenzi în valoare de peste 27.300 lei pentru neregulile constatate în urma verificărilor respectării...

Bărbat de 37 de ani, reținut pentru că șantaja...

Un bărbat de 37 de ani din Brezoi, județul Vâlcea, a fost prins, vineri, în flagrant delict în timp ce primea de...

Lions Club Craiova a sărbătorit 30 de ani de...

Mai mulţi voluntari au ajuns astăzi în comuna Leu pentru a sărbători 30 de ani de activitate și voluntariat a LIONS CLUB...

Craiova văzută de pe bicicletă, în Săptămâna Europeană a...

Craiova văzută de pe bicicletă, în Săptămâna Europeană a Mobilității. Evenimentul va avea loc în Bănie, în zilele de 19 și 20 septembrie.

Campania Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți,...

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Biroului de Siguranţă Şcolară şi ai Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi  Mehedinţi au desfăşurat...