12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPatrula Salvamont Gorj a deschis sezonul de schi la Rânca

Patrula Salvamont Gorj a deschis sezonul de schi la Rânca

Salvamontiştii vor veghea ca sezonul de schi să se desfăşoare fără evenimente nedorite
Salvamontiştii vor veghea ca sezonul de schi să se desfăşoare fără evenimente nedorite

Salvamontiştii gorjeni au deschis oficial sezonul de schi la Rânca. La sfârşitul săptămânii trecute, patrula de schi a Salvamont Gorj a fost prezentă pe pârtia principală, situată în centrul staţiunii montane. A fost prezentat echipamentul de intervenţie şi cel mai nou membru al echipei. Este vorba de câinele Recco, specializat în salvări de persoane. Recco a făcut şi o demonstraţie pe pârtie şi a ascultat comenzile care i-au fost date de instructorul său, unul dintre salvamontiştii din cadrul Bazei Salvamont din zona montană.
Potrivit conducerii Serviciului Public al Salvamont Gorj, din acest sezon, Recco va fi de mare ajutor echipelor de intervenţie, având în vedere că este specializat în găsirea şi recuperarea persoanelor aflate sub zăpadă, ca urmare a producerii de avalanşe.

Premieră pentru Gorj

patrula schi ranca (7)

Câinele Recco a participat la mai multe stagii de pregătire cu instructori din afara ţării şi a beneficiat de cursuri şi antrenamente speciale. Potrivit salvamontiştilor gorjeni depăşeşte cu mult orice aparat aflat în dotarea instituţiei, în ceea ce priveşte găsirea de persoane îngropate sub zăpadă, având în vedere că este antrenat să sape după victime. Aducerea lui Recco pe pârtie a reprezentat un motiv de bucurie, mai ales pentru copiii aflaţi vineri şi sâmbătă la Rânca.
Salvamontiştii speră ca sezonul de schi să fie unul fără evenimente majore, iar iubitorii muntelui să se bucure de iarnă, fără să aibă parte de surprize neplăcute. La nivelul bazelor Salvamont din Rânca există o ambulanţă de intervenţie, ATV-uri, tărgi speciale, personal bine pregătit şi mai nou câinele Recco.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS