Acasă Local Gorj O nouă campanie de sterilizare gratuită a animalelor cu şi fără stăpân

O nouă campanie de sterilizare gratuită a animalelor cu şi fără stăpân

-

Animalele vor fi sterilizate și microcipate
Animalele vor fi sterilizate și microcipate

La nivelul judeţului Gorj va fi demarată o nouă campanie de sterilizare gratuită a animalelor cu sau fără stăpân. Astfel, în data de 1 noiembrie, Asociaţia pentru protecţia animalelor Pro Animals Târgu Jiu va demara programul pe termen lung „Sterilizează-ţi şi microcipează-ţi GRATUIT câinele sau pisica“. Campania va debuta în municipiul Motru şi comunele învecinate. Prin programul respectiv se doreşte stoparea înmulţirii necontrolate, reducerea numărului animalelor fără stăpân. De asemenea, fiecărui animal i se va aplica un microcip, tot gratuit. Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei de protecţie a animalelor Pro Animals din Târgu Jiu, prin intermediul microcipării animalele vor putea fi identificate mult mai uşor şi astfel se va putea preveni şi reduce abandonul câinilor şi pisicilor, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Multe animale fără stăpân, la Motru

În municipiul Motru sunt câteva sute de câini şi pisici fără stăpân, iar autorităţile nu au reuşit, deocamdată, să limiteze înmulţirea animalelor. „În cadrul acestui program se vor steriliza şi microcipa gratuit câini şi pisici cu şi fără stăpân din Motru şi împrejurimi, în colaborare cu Cabinetul medicului veterinar Vasile Brânduşescu şi cu susţinerea organizaţiei Pro Animals Finlanda. Pe această cale, dorim să atragem atenţia domnului primar Gigel Jianu că există şi metode umane, eficiente, legale şi civilizate pentru gestionarea situaţiei câinilor fără deţinător, altele decât uciderea în masă. Asociaţia Pro Animals, cât şi alte grupuri/organizaţii şi-au exprimat disponibilitatea pentru a susţine autorităţile locale în rezolvarea problemei câinilor fără stăpân, însă, din păcate, acestea nu doresc o colaborare în acest sens“, a declarat preşedintele Asociaţiei Pro Animals Târgu Jiu, Carmena Şerbănoiu.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.