17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUPDATE Taximetristul aflat în comă a murit

UPDATE Taximetristul aflat în comă a murit

UPDATE: Pentru că mai mulți cititori au reclamat faptul că semafoarele montate la intesecția străzii Nicolae Bălcescu cu Calea București nu funcționează de mai multe zile, Gazeta de Sud a încercat să afle de ce se întâmplă acest lucru.
Inspectoratul de Poliție al Județului Dolj, care are un reprezentant în Comisia de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale din cadrul Primărei Craiova, a precizat că în Comisie nu s-a luat hotărârea trecerii pe intermitent a semafoarelor de la intersecția străzii Nicolae Bălcescu cu Calea București, dar și că, cel mai probabil, este vorba de o defecțiune tehnică.
Oamenii legii mai spun că, atât timp cât semafoarele din această intersecție nu funcționează, șoferii trebuie să respecte indicatoarele rutiere.

UPDATE: Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, taximetristul de 43 de ani a decedat, aseară, în jurul orei 20.00, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, din cauza leziunilor extrem de grave. Poliţiştii au mai precizat că, după decesul bărbatului, încadrarea juridică s-a schimbat şi se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de ucidere şi vătămare corporală din culpă.

Un taximetrist craiovean a fost transportat în comă la Spitalul de Urgență Craiova, ieri, în jurul orei 13.00, fiind rănit într-un accident produs chiar de el pe strada Calea București din municipiu.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj au stabilit că Sorinel Stoenică, de 43 de ani, din Craiova, care conducea un taxi pe strada Nicolae Bălcescu, când a ajuns la intersecția cu Calea București nu a acordat prioritate de trecere și a fost lovit în plin de un Mercedes condus regulamentar de Gabriel Dumitru, de 18 ani, din localitatea Podari.
În urma impactului violent, Mecedesul s-a oprit pe scuarul care desparte cele două sensuri de mers, iar taxiul a ajuns pe linia de tramvai. Vatmanul unei garnituri de tramvai a reușit să frâneze în ultimul moment și a evitat un impact cu taxiul avariat.
Pompierii doljeni au trimis la locul accidentului un echipaj de descarcerare, dar și o ambulanță SMURD și un echipaj de prim-ajutor, iar Serviciul de Ambulanță Dolj a intervenit cu alte două ambulanțe.
Taximetristul și pasagera sa, o femeie de 38 de ani din Craiova, au fost scoși de pompieri din autoturismul avariat, după care au fost transportați la Spitalul de Urgență Craiova. Medicii craioveni au precizat pentru GdS că Sorinel Stoenică a fost găsit inconștient și a fost intubat la locul accidentului, după care a fost transportat în comă la unitatea medicală, unde a fost diagnosticat cu politraumatism produs în urma unui accident rutier. Același diagnostic i-a fost pus și pasagerei din taxi, care era conștientă și stabilă din punct de vedere respirator și hemodinamic.
În schimb, șoferul și pasagera din autoturismul Mercedes nu au fost răniți în urma accidentului. De al­tfel, cei doi au refuzat să fie transportați la spital pentru investigații, după cum au mai precizat medicii craioveni.

victime
Șoferul Mercedesului a explicat că nu a reușit să evite impactul cu taxiul care i-a tăiat calea. „Veneam pe Calea București, de la școală, iar taximetristul mi-a tăiat calea venind de pe drumul fără prioritate. Nu am apucat să apăs pe frână, să fac nimic. Doar l-am văzut când mi-a ieșit în față. Am strâns tare de volan și m-am pregătit de impact“, a spus Dumitru. Întrebat cu ce viteză circula, tânărul a susținut că avea „60, maximum 65km/h. Reprezentanții IPJ Dolj au mai precizat că a fost întocmit un dosar penal privind comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, iar polițiștii de la Rutieră continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate condițiile în care s-a produs acest accident rutier.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS