12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSe circulă cu anvelope de iarnă şi lanţuri pe Transalpina

Se circulă cu anvelope de iarnă şi lanţuri pe Transalpina

Drumarii se pregătesc de iarnă la Rânca
Drumarii se pregătesc de iarnă la Rânca

Secţia Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale a decis ieri-dimineaţă restricţionarea circulaţiei rutiere pe DN 67C, între Rânca şi Obârşia Lotrului, din cauza zăpezii şi a viscolului puternic. Potrivit lui Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, pot circula pe Transalpina doar conducătorii auto care au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă şi cu lanţuri: „A nins miercuri, după ora 3.00, de dimineaţă. Nu este zăpadă mare pe carosabil, 2-3 centimetri, dar este viscol puternic. Se circulă cu restricţii. Sunt necesare anvelopele de iarnă şi lanţurile. Un echipaj de la Poliţia Rutieră va fi în Rânca pentru a face verificările necesare înainte ca şoferii să poată să intre pe Transalpina. Drumul nu este închis, sunt mulţi şoferi care vor să circule în continuare pe Transalpina, şi în weekend vor fi şi mai mulţi. Vremea s-a schimbat însă, şi este nevoie ca maşinile să fie dotate în mod corespunzător pentru ca traficul să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. Până la urmă, vorbim de un drum naţional care traversează o zonă montană“, a precizat Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale.

Linia continuă a rămas în aer

Din păcate, deşi zona Rânca este căutată de sute şi mii de conducători auto şi turişti, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova, nu a mai reuşit să aloce fondurile necesare pentru realizarea marcajelor rutiere. Este vorba de o sumă de bani modică pentru realizarea marcajelor de pe carosabil, respectiv linia continuă, discontinuă sau a altor tipuri de marcaje care ajută şoferii în trafic. Este vorba de semnalizarea rutieră de pe tronsonul Novaci – Rânca.
În această perioadă, din cauza condiţiilor meteorologice se produce în mod frecvent ceaţă în zona montană, iar parcurgerea distanţei dintre Novaci şi Rânca, în zona pensiunilor, devine periculoasă.
Marcajele de pe carosabil ar ajuta conducătorii auto să se orienteze şi să nu iasă în decor sau mai rău, să se răstoarne cu maşinile în afara şoselei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS