12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjConcurs interşcolar de Ziua Mondială a Turismului

Concurs interşcolar de Ziua Mondială a Turismului

Zeci de elevi au participat la concurs (Foto: Eugen Măruţă)
Zeci de elevi au participat la concurs (Foto: Eugen Măruţă)

Zeci de elevi din judeţ au participat, ieri, la Târgu Jiu, la un concurs interşcolar pe teme privind promovarea turistică a Gorjului. Competiţia „Gorjul turistic“ s-a desfăşurat cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului, în prezenţa mai multor şefi de instituţii educaţionale, dar şi în prezenţa reprezentanţilor Autorității Naționale pentru Turism.
„În total, 17 echipe de elevi de la mai multe unităţi de învăţământ din judeţ cu profil turistic s-au înscris la concursul organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Consiliul Judeţean Gorj“, a declarat Ion Işfan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Prezentă la Târgu Jiu, Raluca Anghel, director în cadrul Autorității Naționale pentru Turism (ANT), a precizat că iniţiativa organizării unui astfel de concurs ar trebui preluată şi de alte şcoli din ţară, cu atât mai mult de cele din Târgu Jiu, oraş care deţine cele mai importante opere brâncuşiene.
„Ideea unui astfel de concurs mi se pare foarte bună, atâta timp cât Gorjul este un loc cu un potenţial turistic fenomenal și cine poate să promoveze mai bine decât locuitorii judeţului locul unde s-au născut?!“, a declarat Raluca Anghel, reprezentanta ANT.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS