7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBrigada multinaţională NATO va funcţiona la Craiova

Brigada multinaţională NATO va funcţiona la Craiova

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, aseară, la finalul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), că brigada multinaţională convenită la summit-ul NATO de la Varşovia va funcţiona la Craiova, având la bază Brigada 2 Infanterie Rovine, informează Agerpres.
„Brigada multinațională am tratat-o separat pe ordinea de zi (a CSAT – n.r.), fiindcă aici trebuie luate decizii care se validează separat în CSAT. Pot să vă anunț, în premieră, că s-au făcut pași foarte importanți pentru punerea în practică a acestei decizii, mai exact MApN a decis care unitate din România se va constitui în această brigadă multinațională. Este vorba de Brigada 2 Infanterie «Rovine», care va prelua rolul de brigadă multinațională. Această brigadă își are sediul în Craiova și acolo va funcționa și brigada multinațională“, a spus șeful statului.
Preşedintele a adăugat că în 2017 ar urma să fie anunţată capacitatea iniţială a acestei brigăzi, iar „în varianta cea mai optimistă“, în 2018 brigada va fi funcţională.
Întrebat ce state vor mai participa la brigadă, în afară de Bulgaria şi Polonia, preşedintele a spus că nu poate dezvălui acum cu cine se mai negociază.
Iohannis a mai spus că s-au făcut paşi importanţi în ceea ce priveşte punerea în practică a deciziilor NATO de la Varşovia.
El a precizat că grupul de lucru constituit pentru punerea în aplicare a acestor măsuri, la nivel naţional, a prezentat întregul plan de acţiune, care însă nu este „comunicabil“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS