20.5 C
Craiova
miercuri, 12 august, 2020
Știri de ultima oră Local Mehedinți: activitățile din cadrul "Săptămânii prevenirii criminalității"

Mehedinți: activitățile din cadrul „Săptămânii prevenirii criminalității”

 Poliţia Română demarează luni, 26 septembrie,  acțiunea la nivel național ,,Săptămâna prevenirii criminalităţii” .

Cu prilejul celei de-a XI-a ediții a evenimentului, polițiștii mehedințeni vor organiza o serie de activități în unităţi de învăţământ,  centre comerciale şi spaţii de agrement. Vor fi implicate mai multe instituţii de la nivel local, precum Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, Centrului de Asistenţă a Victimelor Traficului de Persoane din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi şi Inspectoratului Şcolar Judeţean.

 

Luni, 26 septembrie,  ora 11.00lecția deschisă “Învață să fii responsabil !”

La Colegiul Tehnic de Transporturi Auto din municipiul Drobeta Turnu Severin, se va organiza o “lecţie deschisă” la care vor participa conducerea unității, cadre didactice şi elevii claselor a IX-a. Acţiunea cu titlul generic “Învață să fii responsabil!” are drept scop prevenirea delincvenţei juvenile şi se va concretiza prin prezentarea de filme educative, discuţii libere, o dezbatere pe tema expunerii tipurilor, a cauzelor şi efectelor actelor de violenţă în școală, precum și prezentarea celor mai frecvente infracţiuni comise de minori.

 

Marţi, 27 septembrie ora 10.00 – activități dedicate prevenirii victimizării minorilor.

Polițiștii vor organiza un seminar, la sediul Direcției Județene pentru Sport și Tineret, cu participarea specialiștilor SCCO, Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, Centrului de Asistentă a Victimelor Traficului de Persoane  din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți și reprezentanți ai Inspectoratul Şcolar Judeţean.

La activitate, vor participa 50 elevi voluntari ai Direcției Județene pentru Sport și Tineret din Dr. Tr. Severin, ocazie cu care vor fi prezentate materiale pe suport CD, exemple din cazuistica poliției, discuții interactive,  distribuirea de pliante cu recomandari preventive, etc.

 

Miercuri, 28 septembrie – ora 10.00 – activităţi dedicate prevenirii infractiunilor contra patrimoniului.

Având în vedere că, în ultima perioadă de timp, la nivelul județului Mehedinți, infracțiunile de înșelaciune prin metoda „ACCIDENTUL” sunt tot mai des utilizate de persoane care profită de naivitatea, neglijenţa sau uşurinţa manifestată de anumiţi cetăţeni,  va avea loc o întâlnire cu persoanele vârstnice de la Clubul Pensionarilor din municipiul Orșova, urmată de o  campanie stadala de informare.

Cu sprijinul a 15 elevi voluntari de la Liceul “Traian Lalescu” din municipiul Orșova, se vor distribui fluturași cu recomandări preventive, în zonele cele mai aglomerate.

 

Joi, 29 septembrie – ora 12.00 – activități dedicate prevenirii infracțiunilor cu  violență.

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității organizează o acțiune de informare și sensibilizare a opiniei publice, în zona pietonală de promenadă de pe stradă Crișan. Se urmărește atragerea atenției asupra violenței din mediul familial îndreptate asupra femeilor și copiilor.

În colaborare cu Direcția Județeană de Tineret și Sport Mehedinți, se va realiza o acțiune de tip flash-mob, la care vor participa 50 de elevi îmbracați în tricouri inscripționate cu mesaje antiviolență .

În continuare, vor fi distribuite pliante cu mesaje antivictimale trecătorilor, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Compartimentul de Proximitate.

 

Vineri, 30 septembrie – ora 11,00 – activitati dedicate sigurantei rutiere

Serviciul Rutier și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității organizează un concurs de desene cu tematică rutieră, în incinta unui hipermarket din municipiul Drobeta Turnu Severin.  Activitata se va încheia  cu  oferirea de premii și diplome participanților.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Şoferul care a provocat un accident cu poliţia pe...

Şoferul care a provocat un accident cu poliţia pe urme, în arest.

ȘTIRI GdS

În Craiova, noile containere de colectare selectivă a deşeurilor...

Noile containere de gunoi din Craiova stau nefolosite, deşi România este codaşă la colectarea selectivă a deşeurilor. România colectează selectiv doar 13%...

Busturile personalităţilor nu vor mai fi amplasate în Parcul...

Primăria Craiova renunţă la remplasarea busturilor în zona Teatrului "Marin Sorescu". Prin urmare Aleea personalităţilor dispare din peisaj. Încercările...

Doi instrumentiști ai Filarmonicii din Râmnicu Vâlcea, confirmați cu...

Doi instrumentiști din cadrul Filarmonicii “Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea au fost depistați pozitiv la noul coronavirus. . Deocamdată,...

Culturi afectate de secetă în Dolj

Fermieri din zonele nisipoase au raportat la Direcția Agricolă Dolj că au suprafeșe cu culturi afectate de secetă."În ceea ce privește campania...

Mehedinți: Nu a oprit în intersecție și a ajuns...

Un bărbat, de 54 de ani, din Zărnești, județul Brașov, în timp ce conducea un microbuz pe strada Ștefan Odobleja la intersecția...

Dolj: Minore căutate de poliție după ce au plecat...

Polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Craiova au fost sesizați că, minorele Ancuța Raluca Alina, de 16 ani și Matei Tatiana Andreea,...