16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRuris şi Fundaţia Gazeta de Sud au oferit rechizite copiilor

Ruris şi Fundaţia Gazeta de Sud au oferit rechizite copiilor

Fundaţia Gazeta de Sud împreună cu firma Ruris au făcut fericiţi 183 de copii care provin din familii cu venituri modeste, oferindu-le câte un ghiozdan complet echipat pentru şcoală. Campania „Începem şcoala împreună“ a fost gândită astfel încât elevii care provin din medii defavorizate şi care învaţă la şcolile doljene din Gherceşti, Leu, Secui, Teasc şi Işalniţa să aibă rechizitele necesare pentru începutul de an şcolar.
Primii care s-au bucurat de vizita reprezentanţilor Ruris şi a celor de la Fundaţia Gazeta de Sud au fost elevii de la Şcoala Gimnazială Gherceşti. „Noi facem tot posibilul să îi atragem pe elevi să vină la şcoală pentru că unii dintre ei chiar au nevoi speciale. Foarte mulţi dintre părinţii acestor copii beneficiază de ajutor social, iar banii nu le ajung niciodată. Aceste campanii sunt de mare ajutor, iar copiii sunt foarte încântaţi când primesc astfel de cadouri. Bucuria din ochii lor arată ceea ce simt atunci când sunt ajutaţi“, a spus Diana Stăncălie, directoarea Şcolii Gimnaziale Gherceşti.
Această campanie a pornit de la iniţiativa angajaţilor Ruris, care au hotărât să organizeze o colectă de rechizite pentru a face ca începutul de şcoală al unor elevi nevoiaşi din Dolj să fie privit cu optimism. Au fost cumpărate rechizite şcolare în valoare de aproximativ 15.000 de lei. „Proiectul a fost construit cu câte o idee din partea mai multor angajaţi Ruris. Ulterior, ni s-a alăturat şi directorul general, Cătălin Stroie, care a venit cu o contribuţie financiară considerabilă şi în acest fel am putut să facem ca proiectul să capete o mai mare amploare. Este prima campanie pe care o derulăm şi este o mare bucurie pentru noi să vedem zâmbetele pe feţele copiilor şi să simţim că putem fi alături de ei. Ne-am îndreptat atenţia către copii pentru că ei sunt viitorul societăţii şi pentru că ei sunt cei care merită o şansă la educaţie“, a declarat Corina Gheorghe, specialist marketing și comunicare Ruris.

Copiii au zâmbit, au scotocit nerăbdători în ghiozdane şi au mulţumit timid tuturor celor care le-au oferit darurile. „Ne bucură foarte mult parteneriatul pe care l-am încheiat cu compania Ruris. Reprezentanţii acestei companii au fost cei care au venit către noi şi ne-au cerut sprijinul pentru a implementa campania «Începem şcoala împreună». Am încercat să ne îndreptăm atenţia către copii care provin din medii defavorizate şi care chiar au nevoie de ajutor. Sperăm ca prin astfel de campanii să îi facem pe copii să meargă în fiecare zi la şcoală. Este foarte greu de vorbit despre sentimentul pe care îl ai atunci când ajuţi copii, este unul extrem de frumos şi m-aş bucura să fie cât mai mulţi oameni care se alătură unor astfel de proiecte“, a spus Cristina Nanău Oprea, vicepreşedintele Fundaţiei Gazeta de Sud.

Fundaţia Gazeta de Sud şi firma Ruris le-au oferit copiilor ghiozdane pline cu rechizite (Foto: Traian Mitrache)
Fundaţia Gazeta de Sud şi firma Ruris le-au oferit copiilor ghiozdane pline cu rechizite (Foto: Traian Mitrache)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS