14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTichete de 50 de lei și pentru copiii fără acte

Tichete de 50 de lei și pentru copiii fără acte

Tichetele de 50 de lei se acordă copiilor care provin din familii cu venituri mai mici de 284 de lei pe fiecare membru
Tichetele de 50 de lei se acordă copiilor care provin din familii cu venituri mai mici de 284 de lei pe fiecare membru

Programul social „Fiecare copil în gră­diniță“, prin care se acordă tichete în valoare de 50 de lei pe lună, funcționează anul acesta după noi reguli care dau posibilitatea mai multor familii să se numere printre beneficiari. Părinții sau reprezentanții legali ai copiilor nu mai sunt obligați să depună cerere în termen de 30 de zile de la înscrierea la grădiniță și pot formula solicitarea oricând în perioada aferentă anului școlar. Nu mai există nici limită de vârsta de minimum trei ani și maximum șase ani, ceea ce înseamnă că vor beneficia și copiii sub vârsta minimă, dar și cei trecuți de șase ani care frecventează grădinița, fiind în general copiii cu dizabilități.
Totodată, în cazurile celor care nu au hotărâre judecătorească pentru stabilirea domiciliului se va face anchetă socială și tichetul va fi încredințat părintelui care are copilul în îngrijire.
De anul acesta, vor putea beneficia de stimulentele de 50 de lei și copiii care nu au CNP, dar și cei fără reprezentant legal. Aceste tichete vor fi acordate de Asociația Ovidiu.ro care a inițiat programul. De tichetele „Fiecare copil în grădiniță“ beneficiază copiii care provin din familii cu venituri de până la 284 de lei pentru o persoană.
În Dolj, potrivit repre­zen­tanților Inspectoratului Școlar Județean Dolj în anul școlar anterior au beneficiat de aceste stimulente aproximativ 2.000 de copii care au frecventat grădinița.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS