15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConductele de apă și canalizare din Craiova încep să crape

Conductele de apă și canalizare din Craiova încep să crape

Angajații CAO, reparând conducta de apă care a crăpat pe strada Matei Basarab (Foto: Marian Apipie)
Angajații CAO, reparând conducta de apă care a crăpat pe strada Matei Basarab (Foto: Marian Apipie)

Compania de Apă Oltenia (CAO) are tot mai des probleme cu conductele de apă și canalizare din municipiul Craiova, care încep să crape din cauza uzurii. Zilele trecute, o avarie serioasă produsă pe strada Matei Basarab, aproape de intersecția cu bulevardul Știrbei Vodă, le-a dat mari bătăi de cap angajaților CAO. Strada a fost spartă, iar în zonă s-a circulat cu dificultate toată ziua, până când defecțiunea a fost remediată. Potrivit Companiei de Apă, cauza a fost o conductă uzată, pentru repararea ei fiind nevoie de înlocuirea unui tronson de opt metri.
„Pe strada Matei Basarab s-a produs o avarie pe o conductă de distribuție a apei potabile, confecționată din fontă și având diametrul de 80 mm. Avaria a avut loc din cauza uzurii conductei, iar în vederea remedierii a fost înlocuit un tronson cu lungimea de 8 metri lineari“, a fost răspunsul CAO.
Compania a intervenit recent și pe strada Râului, unde s-a produs o avarie la rețeaua publică de canalizare. Lucrarea a fost semnalizată cu o baliză și a fost lăsată așa aproape două luni, pentru că „remedierea s-a efectuat de către o firmă specializată și s-a făcut prin interiorul conductei de canalizare, fără lucrări de suprafață“, după cum preciza CAO. Ieri, Compania de Apă ne-a transmis că „avaria la rețeaua de canalizare de pe strada Râului, intersecția cu strada Căprioarei, a fost remediată“, însă stratul de asfalt nu fusese încă refăcut.
În acest an, CAO a intervenit frecvent pentru a remedia avarii apărute la conductele de apă. S-a întâmplat în această vară pe strada Calea București, când pe una dintre bretelele pasajului suprateran s-a format o groapă de mari dimensiuni, pe strada Tecuci, unde, de asemenea, asfaltul s-a surpat din cauza apei de ploaie care a refulat și a spart conducta, sau pe strada Brestei, la intersecția cu Bibescu, unde angajații CAO au intervenit tot pentru o avarie a unei conducte.
Și pe strada Dr. Mihai Cănciulescu, din cartierul 1 Mai, s-a lucrat recent la remedierea unei defecțiuni la rețeaua de apă și canalizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS