19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljeni condamnați pentru contrabandă cu țigări

Doljeni condamnați pentru contrabandă cu țigări

Foto: Arhiva GdS
Foto: Arhiva GdS

Magistrații de la Judecătoria Craiova au hotărât, vineri, să condamne doi doljeni acuzați de comiterea infracțiunii de contrabandă cu țigări. În plus, unul dintre inculpați a fost obligat să achite Direcției Regionale a Finanţelor Publice Craiova peste 100.000 de lei.
În cursul zilei de 20 aprilie, ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniți de oamenii legii din Calafat și de luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale, au descins în mai multe locații din județul Dolj, la domiciliile unor persoane suspectate că fac contrabandă cu țigări. Informațiile obținute de oamenii legii s-au dovedit a fi adevărate, pentru că la locuința lui Gheorghiță Ciucă, de 51 de ani, din Calafat, au fost găsite 300 de pachete de ţigări de diverse mărci, fără timbru de marcaj fiscal. În schimb, acasă la un bărbat din comuna Ciupercenii Noi, polițiștii au găsit peste 12.000 de pachete de ţigări netimbrate. În urma acțiunii, polițiștii l-au depistat pe Cornel Popară, de 46 de ani, tot din comuna Ciupercenii Noi, care transporta 840 de pachete de ţigări de contrabandă la magazinul pe care îl deține în comună.
În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că Gheorghiță Ciucă este cel care procura țigările de contrabandă și îl aproviziona pe Cornel Popară, dar și mai multe persoane din zonă. Același Ciucă depozita țigările în locuința unui bărbat din Ciupercenii Noi, unde oamenii legii au și găsit cele peste 12.000 de pachete.
Ulterior, la cererea procurorilor, Gheorghiță Ciucă a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile, iar Cornel Popară a fost pus sub control judiciar. Cei doi inculpați au fost trimiși în judecată pe 18 mai, iar vineri, pe 9 septembrie, au și fost condamnați. Astfel, Ciucă a primit o pedeapsă de un an şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru contrabandă, iar Popară a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru aceeași infracțiune. În plus, instanța a dispus confiscarea celor 13.100 de pachete de ţigări Marble, Ashima, L&M şi Rothmans care nu avea timbru fiscal românesc și a menținut sechestrul pus pe două imobile din Calafat. Asta pentru că Direcția Regională a Finanţelor Publice Craiova trebuie să recupereze de la Ciucă suma de 107.254 de lei, reprezentând taxe vamale, accize şi TVA. Sentința Judecătoriei Craiova nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS