13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTrei minori au dat zece spargeri în doar două săptămâni

Trei minori au dat zece spargeri în doar două săptămâni

Trei minori din Craiova au fost prinşi de poliţie, după ce comiseseră zece infracţiuni de furt în doar două săptămâni. Ultimele trei spargeri le-au dat joi dimineaţă, atunci când au furat bani şi pachete de ţigări dintr-un autoturism parcat pe strada Vasile Conta, iar din alte două maşini au sustras ochelari de soare şi stickuri de memorie. 

O patrulă de siguranţă publică din cadrul Secției 4 Poliție, aflată pe strada Ştefan cel Mare din Craiova, a observat joi dimineaţă, în jurul orei 3.30, trei adolescenți care, la vederea poliţiștilor, au avut un comportament agitat. Oamenii legii i-au legitimat pe cei trei şi au stabilit că se numesc S. Gheorghe, F. Virgil, ambii de 15 de ani și F. Leonard, de 14 de ani, toți din municipiul Craiova. Aceştia aveau asupra lor bunuri pe care nu le puteau justifica (bani, ochelari de soare, ţigări, stickuri de memorie, brichete etc.) şi deoarece existau date că cei în cauză comit furturi din autoturisme, au fost demarate cercetările. Din investigații s-a stabilit că aceștia intraseră prin efracţie, cu puţin timp înainte să fie prinşi, în trei maşini din care furaseră toate obiectele şi banii pe care le găsiseră. Cei trei minori au fost conduşi la sediul Secţiei 4 Poliţie, iar prin extinderea cercetărilor, poliţiştii au stabilit că cei trei minori craioveni sunt autorii a încă şapte infracţiuni de furt calificat, fapte comise în perioada 25 august – 3 septembrie 2016. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, de regulă aceștia sustrăgeau bunuri din autoturisme, iar prejudiciul total cauzat este de 9.500 lei. S-a recuperat doar 40% din toată suma.
Faţă de cei trei suspecţi minori a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 ore şi au fost introduşi în Centrul de Reținere și Arest Preventiv. Vineri, aceştia au fost duşi în faţa magistraţilor de la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă, însă instanţa a decis ca toți trei să fie cercetaţi sub control judiciar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS