5.6 C
Craiova
sâmbătă, 14 decembrie, 2019
Acasă Local Gorj Ministerul Energiei a cerut CEO criteriile privind disponibilizările colective

Ministerul Energiei a cerut CEO criteriile privind disponibilizările colective

-

Ministerul Energiei le-a solicitat şefilor Complexului Energetic Oltenia (CEO) să prezinte criteriile privind întocmirea listelor de disponibilizări colective. Comitetul de Coordonare pentru Activitatea Minieră s-a reunit în această săptămână sub coordonarea secretarului de stat Corina Popescu, pentru a verifica programul de disponibilizări colective din Oltenia şi Valea Jiului, respectiv de la Complexul Energetic Oltenia şi de la Complexul Energetic Hunedoara. Scopul celor două reuniuni a fost acela de a discuta criteriile pe baza cărora s-au întocmit listele de disponibilizări atât la Complexul Energetic Hunedoara, cât și la Complexul Energetic Oltenia. Secretarul de stat Corina Popescu le-a cerut membrilor celor două grupuri de lucru, Huilă, respectiv Lignit, să prezinte un raport complet și să facă o analiză continuă, în ceea ce privește criteriile pe baza cărora au fost întocmite listele de disponibilizări în cadrul celor două companii, Complexul Energetic Hunedoara, respectiv Complexul Energetic Oltenia.

Listă cu personalul disponibilizat

Secretarul de stat Corina Popescu le-a solicitat și membrilor grupului de lucru Lignit o listă exactă pe categorii de personal, din rândul persoanelor care urmează să fie disponibilizate la Complexul Energetic Oltenia. „În Comitetul de Mine ne-am asumat niște măsuri. Prima și cea mai importantă era restructurarea. S-a aprobat și numărul de angajați ce vor fi disponibilizați și a fost aprobată hotărârea de guvern pentru veniturile de completare. Așteptările noastre sunt acelea de a nu pierde forța de muncă implicată direct în procesul de producție, ci de a încerca prin aceste disponibilizări să reducem presiunea pe costul de producție. Aș dori să știu care sunt principiile în baza cărora se completează lista pentru disponibilizări și care este structura personalului care merge pe această listă“, a declarat secretarul de stat, Corina Popescu.

Disponibilizaţi din 19 septembrie

Daniel Antonie, membru în Directoratul CEO, a explicat că primele disponibilizări se vor face începând cu 19 septembrie. „Am stabilit că 780 de persoane vor fi disponibilizate începând cu 19 septembrie. Criteriile pe baza cărora s-au întocmit listele au fost cele din contractul colectiv de muncă. Am pus pe listă persoanele pensionabile până în anul 2018, detașații, persoanele cu contract pe perioadă determinată și am desființat toate posturile neocupate“, a precizat Daniel Antonie. De asemenea, Ionel Ilie, președinte al Directoratului CEO, a afirmat că primii pași au fost deja făcuți. „Am desființat la Direcția Energetică o divizie complet, anume Direcție furnizare, și asta cu directori cu tot. Eu mi-am asumat această răspundere, pentru că era nevoie să se facă acest pas“, a declarat Ionel Ilie. La întâlnirea Comitetului de Coordonare pentru Activitatea Minieră, grupul de lucru Lignit, de joi, 8 septembrie, au participat: Corina Popescu (secretar de stat în Ministerul Energiei și coordonator al Comitetului), Diana Moldovan (director de cabinet, secretar de stat), Ionel Ilie (președinte Directorat CEO), Daniela Gălățanu (DGPE, Ministerul Energiei), Daniel Antonie (membru directorat – CEO), Vasile Oprea Scorțariu (expert CEO). Discuţiile de la Ministerul Energiei au avut loc în urma unor informaţii vehiculate la nivel local şi potrivit cărora persoane cu funcţii de conducere din CEO ar fi intervenit şi ar fi modificat listeleîn schimbul unor foloase.

ȘTIRI VIDEO GdS

Aco Todorov, antrenor și selecționer

Antrenorul echipei masculine de baschet SCM „U” Craiova, Aleksandar Todorov, este noul selecționer al Macedoniei de Nord. Contractul...