21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCaz șocant în comuna Dănești, unde o adolescentă se manifestă ciudat după decesul unei bătrâne

Caz șocant în comuna Dănești, unde o adolescentă se manifestă ciudat după decesul unei bătrâne

Caz fără precedent în comuna Dăneşti
Caz fără precedent în comuna Dăneşti

O minoră din comuna gorjeană Dănești a trezit interesul tuturor cetăţenilor din comună, prin comportamentul său ieşit din comun. După moartea recentă a unei rude în vârstă de care era foarte apropiată, fata a început să se comporte şi să vorbească ciudat. Părinţii fetei au chemat preoţii pentru a o ajuta să-și găsească liniştea sufletească. Localnicii nu îşi dau seama ce s-a întâmplat după moartea femeii şi pun comportamentul bizar al fetei pe seama legăturii puternice pe care o avea cu bătrâna. Unii dintre ei susțin chiar că eleva de 16 ani capătă trăsăturile femeii moarte și vorbește cu vocea celei decedate. Localnicii mai spun că, după slujbele preoţilor, fata revine la starea normală şi nu se mai comportă sau nu mai vorbeşte ciudat.

Primarul nu a mai întâlnit o astfel de situaţie

Primarul comunei Dănești, Emilian Rusu, susține că a auzit și el de cazul fetei, despre care spune că nu ar avea probleme de sănătate care să-i genereze starea actuală. Edilul a declarat că nu a mai întâlnit o astfel de situaţie şi nu ştie cum va putea fi rezolvată: „Am auzit şi eu despre situaţia aceasta. Sincer, este pentru prima dată când se întâmplă aşa ceva la noi în comună. Eu îi cunosc mai bine pe bunicii fetei. Cunosc familia. Ştiu că fata nu are probleme de sănătate. Familia este fără probleme. A murit o rudă şi de acolo ar fi apărut ceva probleme, dar nu ştiu exact ce este”, a declarat Emilian Rusu, primarul comunei Dăneşti.

Cerere de exhumare

Familia fetei refuză să vorbească despre starea acesteia, tot localnicii fiind cei care spun că aceasta se liniștește doar atunci când preoții încep să citescă din Biblie. Oamenii mai spun că părinții fetei ar fi cerut inclusiv deshumarea rudei decedate. O solicitare în acest sens a fost depusă ieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, cererea urmând să fie analizată şi să primească un răspuns. „La Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu o persoană din localitatea Dăneşti a depus o cerere prin care a solicitat exhumarea mamei sale, invocând motive de ordin personal. În momentul de faţă se exectuează verificări, urmând a se dispune măsurile legale“, a declarat procurorul Laurenţiu Grecu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Nu se ştie exact de ce s-a cerut exhumarea cele decedate. Cel mai probabil, se doreşte ca preoţii să ţină o slujbă specifică în astfel de cazuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS