14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAu vrut să „cumpere“ un polițist cu 900 de lire

Au vrut să „cumpere“ un polițist cu 900 de lire

Agentul Sîrbu lucrează la Secția 3 din anul 2008, fiind transferat de la IPJ Mehedinți
Agentul Sîrbu lucrează la Secția 3 din anul 2008, fiind transferat de la IPJ Mehedinți

Doi craioveni, o femeie, de 32 de ani, și un bărbat, de 49 de ani, au fost reținuți joi, după ce au încercat să mituiască cu 900 de lire sterline un polițist de la Secția 3. În schimbul banilor, polițistul ar fi trebuit să intervină pentru schimbarea declarației bărbatului de 49 de ani, dată într-un dosar în care este cercetat pentru comiterea infracțiunii de viol.
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj au precizat că, în cursul zilei de joi, agentul Alin Sîrbu din cadrul Secției 3 Poliție a fost sunat de mai multe ori de craioveanca Daniela Cimpoeru, care l-a rugat să o ajute cu schimbarea declarației lui Viorel Guluș, acesta fiind cercetat într-un dosar privind comiterea infracțiunii de viol. Oamenii legii au reținut că, „în timpul convorbirilor telefonice, craioveanca i-a propus polițistului să îi ofere o sumă de bani în schimbul ajutorului“.
Ulterior, polițistul și-a anunțat superiorul, care, la rândul lui, a raportat situația șefului IPJ Dolj, iar cercetările au fost preluate de ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Dolj.
Tot joi, în jurul orei 18.30, la sediul Secției 3 s-au prezentat craiovenii Daniela Cimpoeru și Viorel Guluș, care „i-au oferit polițistului 900 de lire sterline pentru a interveni la un coleg în vederea schimbării declarațiilor date de barbatul de 49 de ani, moment în care a intervenit echipa ofițerilor Serviciului Județean Anticorupție, realizându-se prinderea în flagrant“, după cum au mai precizat polițiștii doljeni.
Cei doi craioveni au fost duși la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pentru a fi audiați, după care au fost reținuți pe o perioadă de 24 de ore pentru comiterea infracțiunii de cumpărare de influență. Joi seară, inculpații au fost trimiși în arestul IPJ Dolj, urmând să fie prezentați în fața judecătorilor de la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.
Agentul Alin Sîrbu lucrează la Secția 3, Compartimentul de Siguranță Publică, din anul 2008. De-a lungul carierei a obținut rezultate bune și chiar a fost recompensat de șefii IPJ Dolj cu o majorare salarială de 50% din salariul de bază.
Un alt agent de la Secția 3 a refuzat mita

Săptămâna trecută, un alt polițist de la Secția 3 a hotărât să refuze o șpagă de 2.000 de lei. Este vorba de agentul Valentin Pîrvuleţu, care a oprit în trafic o autoutilitară pentru care șoferul nu avea asigurare RCA, dar nici documente pentru marfa transportată. Ulterior, proprietarul autoutilitarei, Stelian Smădoi, de 54 de ani, din Calafat, a încercat să-i dea 2.000 de lei agentului Pîrvulețu pentru a trece cu vederea abaterile constatate, moment în care a fost prins în flagrant.
Pe 1 septembrie, Smădoi a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă, însă instanța a hotărât ca inculpatul să fie arestat la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Sentința tribunalului a fost menținută de Curtea de Apel Craiova.
În octombrie 2010, pe când lucra la Postul de Poliţie din Coţofenii din Dos, agentul Pîrvuleţu a refuzat o șpagă de 500 de euro, dată de un șofer pentru a nu i se întocmi un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS