70 de elevi târgujieni au primit rechizite şcolare gratuite (Foto: Eugen Măruță)


70 de elevi cu posibilităţi materiale reduse au primit joi de la Primăria Târgu Jiu rechizite şcolare gratuite. Copiii şi părinţii acestora se află în evidenţa Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială şi beneficiază de ajutorul instituţiei. Pentru început de nou an şcolar, cei 70 de elevi au primit şi vor primi ghiozdane cu rechizite şcolare pentru patru categorii de şcolari. Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu, a declarat că au fost selectate familiile cu mulţi copii şi posibilităţi materiale reduse: „Ne bucurăm să ştim că venim în sprijinul acestor familii. Ne bucurăm că aceşti copii vor merge la şcoală şi vor avea un început de an aşa cum şi-l doresc, aşa cum l-ar dori fiecare dintre noi pentru copiii noştri. Am încercat să facem în aşa fel încât aceste pachete cu rechizite să conţină toate cele necesare pentru a începe un an şcolar în condiţii normale“, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul din Târgu Jiu.

60 de lei valoarea unui pachet

Mulţi dintre copii provin din familii fără niciun venit salarial şi care servesc masa la cantina de ajutor social. Valoarea unui pachet cu rechizite oferit de municipalitate este de 60 de lei: „Peste 70 de copii vor primi rechizitele. O parte au venit la primărie, alţii le vor primi până la începerea şcolii. Trebuie să se prezinte la Direcţia de Protecţie Socială, să îşi ridice pachetele cu rechizite şi cele necesare. Valoarea unui pachet este de 60 de lei. Avem cinci elevi la grupa zero, I-IV 28 de elevi, V – VIII 23 de elevi, IX – XII 40 de elevi. Este un gest pe care municipalitatea îl face an de an pentru a fi alături de cei care vor să înveţe, dar nu au posibilitatea să beneficieze de rechizitele necesare”, a mai spus Aurel Popescu.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.