Acasă Local Gorj Minori anchetaţi pentru braconaj piscicol

Minori anchetaţi pentru braconaj piscicol

-

Minorii au intrat în atenţia poliţiei
Minorii au intrat în atenţia poliţiei

Doi minori au intrat în atenţia poliţiei, după ce au fost prinşi în timp ce pescuiau ilegal pe râul Jiu, în comuna gorjeană Plopşoru. Cei doi suspecţi de braconaj piscicol aveau asupra loc două setci de 80 de metri lungime şi alte echipamente pentru pescuit.
„Un echipaj de jandarmi din Rovinari, pe timpul desfășurării unei misiuni de prevenire și combatere a braconajului piscicol, executată pe raza localității Văleni din comuna Plopşoru, judeţul Gorj, au depistat două persoane care pescuiau ilegal. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că numitul T.A., de 16 ani, domiciliat în comuna Plopşoru, şi numitul V.G., de 15 ani, domiciliat în aceeaşi comună, pescuiau pe râul Jiu, utilizând două setci monofilament cu lungimea de aproximativ 80 de metri şi lăţimea de doi metri fiecare, având asupra lor şi trei camere autogonflabile cu diametrul de 110 centimetri, trei cădiţe de plastic şi cinci vâsle. Persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de constatare cu privire la încălcarea prevederilor din OUG nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, iar setcile confecţionate din material textil şi celelalte materiale menţionate au fost măsurate şi predate pe bază de proces-verbal personalului de serviciu aflat la Postul de Poliţie Plopşoru, în vederea continuării cercetărilor“, a declarat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

Depistaţi băuţi la volan

Oamenii legii au depistat în trafic doi bărbaţi care consumaseră băuturi alcoolice. În urma testării cu etilotestul li s-au întocmit dosare penale.