Asfaltări anapoda în cartierele Craiovei

Autori


Unii craioveni se plâng de modul în care se reabilitează aleile și parcările dintre blocuri. În cartierul Brazda lui Novac, asfaltul a fost turnat până la intrarea în unele blocuri, gardul care împrejmuiește grădinile a fost deteriorat în timpul lucrărilor, iar bordurile par montate de mântuială. Într-o parcare din Craiovița Nouă s-a turnat asfalt chiar și pe rădăcinile unui copac. 

Mai mulți craioveni ne-au sesizat în legătură cu modul în care se asfaltează aleile și parcările dintre blocuri, considerând că de multe ori aceste lucrări se fac de mântuială, fără ca nimeni din cadrul Primăriei Craiova să-i tragă la răspundere în vreun fel pe constructori. Un exemplu ar fi lucrările care se desfășoară în prezent în cartierul Brazda lui Novac, pe strada Colonel Scarlat Demetriade și în împrejurimi, unde s-au schimbat bordurile, s-au asfaltat aleile și intrările blocurilor și se reabilitează parcările.

Oamenii sunt însă ne­mul­țumiți de calitatea lucrărilor și de faptul că muncitorii au stricat și lucrurile bune, în speță gardul care împrejmuia grădinile blocurilor. „Dacă cineva din partea primăriei ar vrea să se deplaseze pe teren să vadă cum s-a făcut asfaltarea în cartiere ar fi perfect. Locuiesc în Brazdă, s-au scos bordurile de pe aleile dintre blocuri, borduri care nu erau deteriorate și care erau montate fără cusur. Oare firma care se ocupă de aceste lucrări are numai personal necalificat? Gardul care se montase cu circa doi ani în urmă și care arăta impecabil s-a făcut praf și nimeni nu remediază ceea ce s-a stricat. Băncile din fața blocurilor sunt pur și simplu îngropate în asfalt, aleea care duce la intrarea în bloc s-a înălțat așa de mult încât este un efort să intri pe ea. Vă rog să-mi spuneți cum s-a făcut recepția acestor lucrări. Este vorba de aleea dintre blocurile H 5 și H 6, din cartierul Brazda lui Novac, strada Colonel Scarlat Demetriade, nr. 4“, este mesajul primit de la o craioveancă.

Într-adevăr, unele borduri nu păreau așezate corespunzător, gardul metalic era rupt sau deteriorat pe anumite porțiuni, iar asfaltul era turnat până la intrarea în blocuri, la același nivel cu casa scării. „Să vedeți ce o să intre apa în blocuri acum. Nu știu de ce au făcut așa aici. La alte blocuri am văzut că asfaltul este sub nivelul cimentului de la intrare“, a menționat un localnic. La blocurile H2 și H3 din vecinătate, unde lucrările păreau terminate, trecând peste modul inestetic în care au fost montate bordurile, asfaltul era turnat cu două palme sub nivelul intrării în bloc. „Au început lucrările de trei luni, dar se fac că muncesc. În tot acest timp noi stăm în praf și fără locuri de parcare“, a fost comentariul unui alt craiovean. În zonă încă se lucrează, una dintre parcări fiind inaccesibilă.

Gardul dărâmat va fi refăcut de RAADPFL


Nemulțumirile locuito­ri­lor din Brazdă vizau și gardul metalic montat anii trecuți de Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Pu­blic și Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova în jurul grădinilor de la blocuri și care a fost deteriorat în timpul lucrărilor de acum. Legat de acest aspect, RAADPFL din cadrul primăriei a precizat că reparațiile vor fi realizate de echipele regiei. „Gardul metalic este montat în municipiul Craiova de către RAADPFL în zonele modernizate, după schimbarea bordurilor. În zonele în care există garduri montate anterior modernizării zonei, eventualele reparații necesare sunt realizate de către echipele RAADPFL Craiova. De asemenea, gardurile metalice deteriorate în urma accidentelor rutiere și a parcărilor necorespunzătoare pe zona de trotuar sunt reparate de către RAADPFL și suportate de Primăria Craiova, în cazul în care aceste incidente rămân cu autori necunoscuți. Prin buna colaborare pe care RAADPFL o are cu Poliția Craiova, mare parte din autori sunt identificați și obligați la plata daunelor prin polițele de asigurare“, este răspunsul trimis GdS de RAADPFL la întrebarea „cine va suporta reparațiile gardului deteriorat în timpul lucrărilor?“.

Copacul asfaltat din mijlocul parcării

Altă situație sesizată GdS se referea la parcarea din careul de blocuri 171C și 171D, din cartierul Craiovița Nouă. Un craiovean ne-a scris în legătură cu un copac din parcare în jurul căruia asfaltul a fost turnat până pe rădăcini. „Întrucât cei de la Primăria Craiova nu se obosesc să rezolve problema, poate prin intermediul dumneavoastră găsim soluții măcar în al doi­sprezecelea ceas, deoarece lu­crările de amenajare a parcării din careul de blocuri 171C și 171D din Craiovița Nouă sunt aproape de finalizare“. Motivul sesizării este că singurul pom din această parcare este și va rămâne neîngrădit cu borduri specifice. „Să vedeți ce amenajare inestetică de mântuială a fost realizată pe banii publici, în special de jur-împrejurul acestui copac. Dacă tot au făcut parcarea, aleile, au pus bordurile, să fi amenajat cum trebuie și în jurul pomului“, ne-a scris un cititor.

Copacul la care face referire acesta era singurul din parcare unde nu se lăsase locul liber de jur-împrejurul lui, ci se turnase asfalt chiar și pe rădăcini. „Inițial au pus niște borduri mari în jurul rădăcinii, apoi tot ei le-au scos și au turnat asfaltul așa cum se vede. Nu cred că vor mai face ceva, pentru că mai au de asfaltat o porțiune mică de la intrarea în parcare. Oricum, dacă îl lasă așa o să punem noi niște cărămizi, ceva, în jurul pomului“, ne-a explicat un craiovean care locuiește în blocul 171 D. Acordul-cadru privind „Lu­­­crări de reparații și întreținere străzi, alei, trotuare și parcări în municipiul Craiova“ a fost adjudecat în octombrie 2014 de SC Delta ACM 93 SRL, contra sumei de 135 de milioane de lei (fără TVA). Lucrările se efectuează pe baza unor contracte subsecvente la acest acord, iar Primăria Craiova a încheiat până acum cu Delta ACM patru astfel de contracte, în baza cărora firma a încasat de la municipalitate, până la 30.06.2016, suma de 60.658.681,15 lei.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 8 septembrie 2016

Actualitate

» Măsuri stricte de autorizare și verificare a produselor biocide
» Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu: Modificarea legii care interzice fu­matul, atentat împotriva cetățenilor
» Distrigaz Sud ridică poprirea asupra conturilor ELCEN dacă primeşte 5,8 milioane lei
» Atentat terorist dejucat pe aeroportul din Istanbul
» Guvernul a aprobat o schemă multianuală de sprijin de 900 de milioane de lei pentru IMM-uri
» Banii europeni care nu au fost cheltuiţi de fermierii români vor fi redistribuiţi refugiaţilor
» Premierul Cioloș va merge în Parlament pentru a prezenta situația economică a României
» Igiena din spitale, la control
» Şedinţă cu scântei
» Doljul, masterplanul si deseurile
» 29 de tone de rodii importate din Turcia, retrase de pe piaţa din România pentru că aveau pesticide peste limita admisă
» Distrigaz Sud a pus poprire pe toate conturile bancare ale ELCEN. Din 10 septembrie, Bucureştiul ar putea rămâne fără apă caldă
» Iniţiatorul proiectului de modificare a Codului Fiscal a demisionat
» Avocatul Poporului solicită clarificări în modul de plată a gărzilor făcute de medici
» Craiova: Penitenciarul Pelendava a marcat astăzi “Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului”
» Ministerul Sănătății a adoptat măsuri stricte de autorizare și verificare a produselor biocide
» CSM: Judecătoarea Iulia Cristina Tarcea va fi propusă pentru șefia ÎCCJ
» Indicii privind posibile derapaje de violenţă ale personalului la Penitenciarul Giurgiu
» Liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuc, a semnat decretul de aderare a Transnistriei la Rusia
» Explozie soldată cu un rănit într-un mall din Focşani. O echipă a SRI s-a dus la faţa locului
» Vlad Voiculescu: Amendamentele din Senat la legea antifumat reprezintă un atentat la sănătatea cetăţenilor

Local

» Trafic blocat timp de patru ore pe DN 7 la Câineni
» Strehaia, oraşul părăsit de tineri

Dolj

» Consilieră din cadrul APIA Dolj, judecată în al doilea dosar
» Bolnavul de azbestoză s-a expus la azbest în Electroputere
» Administratorul Păstorel, judecat pentru evaziune fiscală
» Comunele şi oraşele din Dolj, sufocate de gunoaie
» Nereguli la achiziții publice în Oltenia
» Cartierul chinezesc riscă să mai piardă un constructor
» Plângere respinsă în dosarul de corupție de la Primăria Craiova
» Centura de Sud a Craiovei, fără asfalt pe o porțiune de 500 de metri
» A scăzut natalitatea în Dolj
» Dolj: A refuzat recoltarea probelor pentru stabilirea alcoolemiei şi s-a ales cu dosar penal
» Fost consilier superior în cadrul APIA Dolj, trimis în judecată de procurorii DNA
» Craiova: Acţiune control trenuri în colaborare cu Poliţia TF
» Cuiburi de viespi din locuinţele unor locuitori din Coţofenii din Dos, eliminate de pompieri

Gorj

» Germanul Leiders a demisionat de la CEO după o lună şi jumătate
» 70 de elevi săraci au primit rechizite
» Întreruperi energie electrică de mâine

Olt

» Olt: Spitalul din Caracal scoate la concurs 12 posturi de îngrijitoare şi 7 de asistenţi

Mehedinţi

» Mehedinţi: Prefectul județului s-a întâlnit cu lichidatorul judiciar de la RAAN

Vâlcea

» Vâlcea: Transportul în comun, afectat după ce unei firme i-a fost suspendată licenţa

Sport

» Grigoraș: Mergem la Mediaș să adunăm puncte
» Filieșenii n-au frică de formația lui Dică
» Alb-albaștrii, deciși să învingă „satelitul“ Stelei
» Sunt frumoase, valoroase, le lipsește doar o medalie

Educatie

» Elevii talentaţi, aşteptaţi la Concursul de poezie și proză scurtă „Vintilă Horia“

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei
» O „mare“ a dispărut aproape complet de pe fața Pământului

Top