13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAvram Iancu ar putea deveni Cetăţean de Onoare al municipiului Târgu Jiu

Avram Iancu ar putea deveni Cetăţean de Onoare al municipiului Târgu Jiu

Avram Iancu a realizat performanţa  la care a visat ani de zile (Foto: Eugen Măruţă)
Avram Iancu a realizat performanţa
la care a visat ani de zile (Foto: Eugen Măruţă)

Avram Iancu, bibliotecar din Petroşani care a reuşit să traverseze înot în noaptea de luni spre marți Canalul Mânecii, ar putea deveni Cetăţean de Onoare al municipiului Târgu Jiu. Avram Iancu a mai înotat în această vară ore în şir în râul Jiu pentru a strânge bani pentru o fetiţă bolnavă din Gorj, iar acum – pentru campania dedicată achiziţiei operei brâncuşiene Cuminţenia Pământului.
Replica autorităţilor de la Târgu Jiu nu a întârziat să apară. În semn de apreciere faţă de gestul bibliotecarului pasionat de înotul de performanţă se va discuta la nivelul consiliului local posibilitatea acordării Titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului Târgu Jiu pentru Avram Iancu.

Primul român care traversează înot Canalul Mânecii

Avram Iancu a reuşit traversarea înot a Canalului Mânecii fără costum de neopren. Este primul cetățean român care reuşeşte acest lucru. Bibliotecarul din Petroşani a plecat la ora 7.50 dimineaţa şi a ajuns la ora 1.48 noaptea. Efortul lui Avram Iancu a avut drept scop convingerea cât mai multor români să doneze bani prin sms sau prin alte mijloace în cadrul campaniei naţionale dedicată achiziţiei operei brâncuşiene Cuminţenia Pământului. Avram Iancu a depus efort timp de 18 ore, iar în cele din urmă a reuşit să îşi îndeplinească obiectivul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS