11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjHartă cu zonele înțesate de gunoaie

Hartă cu zonele înțesate de gunoaie

Gunoiul va fi strâns pe 24 septembrie
Gunoiul va fi strâns pe 24 septembrie

Autorităţile judeţene şi locale se pregătesc de o nouă campanie de ecologizare a Gorjului, în cadrul evenimentului „Let’s Do it România!“.
Pe 24 septembrie, şi în judeţul Gorj, sute de voluntari şi angajaţi de la primării şi alte instituţii ale statului vor efectua o nouă campanie de colectare a deşeurilor aruncate la voia întâmplării în păduri, râuri sau alte spaţii verzi. Coordonatorul pe Gorj al „Let’s Do it România!“, Cristi Juscu, a anunţat că, împreună cu asociaţia „Let‘s Bike It, Gorj!“, au fost indentificate zonele cu cele mai multe gunoaie, în vederea curăţării acestora pe 24 septembrie, Ziua Naţională de Curăţenie.
„La sfârşitul săptămânii trecute am cartat zonele cu mormane de deşeuri. Acţiunea de anul acesta se va desfăşura în parteneriat cu cinci ministere. Am depistat gunoi în special în zonele de pădure vizitate de turişti şi în zonele cu apă de pârâuri“, a declarat Cristi Juscu.

Apel către elevi

Claudia Bălcescu, reprezentant al „Let’s Do it România!“, face un apel către toţi elevii din Gorj ca pe 24 septembrie să se implice în acţiunile de ecologizare organizate în judeţul nostru. „Vreau ca ţara noastră şi judeţul să fie unul curat şi vrea ca toţi elevii şi şcolile în general să se implice şi să participe la acest program de curăţenie generală, mai ales că pe 24 septembrie anul școlar va fi început“, a spus Claudia Bălcescu. De asemenea, Letiţia Cătuţoiu, unul dintre voluntarii acţiunii de curăţenie, susţine că şi gorjenii trebuie să conştientizeze pericolul deşeurilor aruncate necorespunzător şi, totodată, să se implice în proiectele de ecologizare. „Îi aşteptăm pe cetăţeni în număr cât mai mare. România trebuie să fie curată. Dacă alte judeţe pot, trebuie să putem şi noi!“, a menţionat Letiţia Cătuţoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS