6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjConsilierii cer închiderea turnului CET pentru evitarea unei tragedii

Consilierii cer închiderea turnului CET pentru evitarea unei tragedii

Turnul CET a rămas în picioare de la centrala termică a oraşului
Turnul CET a rămas în picioare de la centrala termică a oraşului

Consilierii liberali gorjeni solicită Primăriei Târgu Jiu să ia măsurile necesare pentru securizarea turnului de la CET și evitarea producerii unor tragedii. Turnul a rămas după 1990 de la fosta centrală termică a oraşului. Aceasta nu a mai fost pusă în funcţiune în 1990, fiind gata în proporţie de 80%. Turnul prin care ar fi trebuit să fie evacuat fumul de la cărbunele ars are o înălţime de 250 de metri şi a început să fie escaladat în ultima perioadă de tineri dornici de senzaţii tari: „Autoritățile din municipiul Târgu Jiu au responsabilitatea de a împiedica, prin prevenție, producerea unor accidente, motiv pentru care consilierii municipali ai PNL Gorj solicită primăriei să ia măsuri pentru securizarea zonei turnului de la CET, înainte de a se produce tragedii. Zilele trecute, un tânăr a escaladat turnul de la CET și a făcut o serie de acrobații la o înălțime de peste 250 de metri, iar acesta nu este singurul. Și în urmă cu o lună, alt tânăr a urcat pe același turn, a filmat aventura și a postat imaginile în spațiul virtual, imaginile fiind preluate și de posturile naționale de televiziune.
Cu toate acestea, responsabilii de la nivelul municipiului Târgu Jiu nu au luat nici o măsură pentru a preveni producerea unor accidente. De aceea, consilierii PNL Gorj solicită Primăriei Târgu Jiu să ia, de urgență, măsurile care se impun pentru securizarea zonei“, potrivit unui comunicat de presă.

Vor să amenajeze un restaurant

Autorităţile din Târgu Jiu au dat de înţeles în ultimii ani că nu intenţionează să demoleze turnul fostei centrale termice a oraşului. Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu, susţinea că obiectivul poate fi pus în valoare prin menajarea unui restaurant care să le ofere o perspectivă unică celor care îi trec pragul. Punerea în valoare a turnului nu a mai fost însă realizată şi diferite persoane au ajuns să urce pe scara de acces şi să execute diferite acrobaţii care le pun viaţa în pericol, având în vedere distanţa uriaşă din vârful turnului şi până la sol.
De altfel, turnul CET este cea mai înaltă construcţie de pe raza municipiului Târgu Jiu şi se află amplasat în partea de sud a oraşului. Autorităţile iau, deocamdată, în calcul amplasarea unei echipe de pază în zonă şi asigurarea unui perimetru în jurul obiectivului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS