11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA vrut să arunce în aer un bloc și șase polițiști

A vrut să arunce în aer un bloc și șase polițiști

Potrivit anchetatorilor, craioveanul de 29 de ani a amenințat că aruncă în aer blocul  în care locuiește (Foto: GdS)
Potrivit anchetatorilor, craioveanul de 29 de ani a amenințat că aruncă în aer blocul
în care locuiește (Foto: GdS)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au cerut și obținut arestarea preventivă a unui craiovean de 29 de ani, acuzat de comiterea infracțiunii de ultraj asupra a șase polițiști de la Secția 5. Mai exact, bărbatul este acuzat că i-a amenințat pe oamenii legii cu un cuțit și cu o bâtă, dar și că aruncă în aer blocul în care locuiește.
Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 18 spre 19 august, o persoană a sunat la 112 și a sesizat faptul că un locatar al blocului 30, situat pe bulevardul Oltenia din Craiova, face scandal. Inițial, la adresa indicată a fost trimis un echipaj de polițiști de la Secția 5, iar când au văzut că nu se pot înțelege cu bărbatul care făcea scandal, oamenii legii au chemat întăriri.
„La fața locului au fost dirijate mai multe patrule de siguranță publică din cadrul Secției nr. 5 Poliție. Pe timpul intervenției, s-a stabilit că Prioteasa Marian Sorin era persoana care provocase scandal, iar acesta a refuzat să se supună solicitărilor polițiștilor în vederea încetării activității ilicite“, au precizat procurorii craioveni.
Când i-a văzut pe polițiști la ușa apartamentului său, bărbatul a început să-i înjure și să arunce în ei cu tot ce i-a căzut în mână, după care i-a amenințat cu un cuțit și o bâtă.
De asemenea, bărbatul a rupt furtunul aragazului din bucătărie și a amenințat că aruncă tot blocul în aer. „Pe timpul intervenției, Prioteasa Marian Sorin a amenințat în mod direct șase polițiști, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu acte de violență fizică prin folosirea unui cuțit și a unei bâte. De asemenea, funcționarii publici au fost amenințați în mod direct de către Prioteasa Marian Sorin prin faptul că va produce o explozie prin aprinderea instalației de gaze din locuință, instalație pe care o deteriorase cu ocazia scandalului anterior“, au mai explicat anchetatorii.

Arestat pentru comiterea a șase infracțiuni de ultraj

În final, o persoană a oprit alimentarea cu gaze a blocului, iar oamenii legii au reușit să-l imobilizeze și să-l ducă la secție pe Prioteasa. În cursul zilei de vineri, cei șase polițiști de la Secția 5 au depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova plângeri privind comiterea infracțiunii de ultraj împotriva lui Marian Sorin Prioteasa. Acesta din urmă a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore de anchetatori, iar vineri a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanța a admis propunerea procurorilor și a emis pe numele craioveanului un mandat de arestare pe o perioadă de 30 de zile. „Dispune arestarea preventivă a inculpatului Prioteasa Marian Sorin pe o durată de 30 de zile, de la data de 19.08.2016 până la data de 17.09.2016, inclusiv“, se arată în hotărârea Judecătoriei Craiova. Inculpatul a contestat mandatul de arestare preventivă la Tribunalul Dolj, instanță care, în cursul zilei de duminică, i-a respins acțiunea. În final, procurorii craioveni au mai precizat că inculpatul este cercetat pentru comiterea a șase infracțiuni de ultraj.

Pedeapsa

Ultrajul reprezintă ameninţarea, lovirea, vătămarea corporală, loviturile cauzatoare de moarte sau omorul săvârşite împotriva unui funcţionar public, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Ultrajul se pedepsește cu închisoarea prevăzută de lege pentru aceste infracțiuni, ale căror limite se majorează cu o treime. Dacă ultrajul a fost comis asupra unui poliţist sau jandarm aflați în exercitarea atribuţiilor de serviciu, limitele pedepselor pentru aceste infracțiuni se majorează cu jumătate. În acest caz este vorba de amenințare, infracțiune care se pedepsește cu închisoarea de la trei luni la un an sau cu amendă. Comisă împotriva unui polițist sau jandarm, amenințarea se pedepsește cu cel mult un an și jumătate de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS