24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLimitator de viteză legat cu sârmă pe strada Drumul Jiului

Limitator de viteză legat cu sârmă pe strada Drumul Jiului

Supărați pe șoferii care circulă cu viteză pe strada proaspăt asfaltată, craiovenii care locuiesc pe strada Drumul Jiului au luat de pe altă stradă un limitator de viteză, l-au legat cu sârmă și l-au pus în apropierea intersecției cu strada Bucovăț. Polițiștii spun că încearcă să afle cum a „răsărit“ limitatorul de viteză pe strada Drumul Jiului.

Craiovenii par a fi destul de inventivi atunci când vine vorba de sistematizarea circulației rutiere. După ce o persoană a confecționat un indicator „Oprirea interzisă“ și l-a montat pe strada Victor Gomoiu pentru a-și proteja locul de parcare, altul a hotărât să monteze un limitator de viteză pe strada Drumul Jiului. Cel mai probabil, limitatorul a fost luat de pe altă stradă din municipiu, legat cu sârmă și pus în calea șoferilor care circulă cu viteză mare pe strada recent reabilitată.
Întrebați cum a apărut limitatorul cu pricina pe strada lor, craiovenii care locuiesc în zonă au ocolit răspunsul, însă au explicat că are rolul de a-i încetini pe șoferii care circulă cu viteză. „Este foarte bine că s-a asfaltat strada, dar este o problemă. Noi avem copii mici, iar șoferii circulă cu 130-140 km/h pe aici, mai ales seara. Este mai bine cu aceste denivelări. Să vină să ne pună altele, să nu mai fim în pericol“, a susținut un bărbat care locuiește pe strada Drumul Jiului.
Întrebați despre această situație, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, care au un reprezentant în Comisia de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale din cadrul Primărei Craiova, au explicat că, până în acest moment, nu a fost formulată nici o plângere privind „dispariția“ vreunui limitator de viteză de pe străzile municipiului. De asemenea, oamenii legii mai spun că se vor face cercetări pentru a se stabili cum a „răsărit“ limitatorul cu pricina pe strada Drumul Jiului. „Polițiștii împreună cu reprezentanții Primăriei Craiova au început verificările pentru a stabili în ce condiții a fost montat acel relantor de viteză pe strada Drumul Jiului“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.

Indicator montat ilegal pe strada Victor Gomoiu

Pentru a-și proteja locul de parcare, un craiovean a confecționat și montat pe un stâlp un indicator „Oprirea interzisă“ (Foto: GdS)
Pentru a-și proteja locul de parcare, un craiovean a confecționat și montat pe un stâlp un indicator „Oprirea interzisă“ (Foto: GdS)

În martie, anul trecut, un craiovean care locuiește în cartierul 1 Mai a sesizat faptul că pe strada Victor Gomoiu, mai exact în fața blocului I9, un locatar a instalat pe un stâlp un indicator „Oprirea interzisă“. Asta pentru ca alți șoferi să nu parcheze lângă bordură și să blocheze mașinile parcate pe… trotuar.
Ulterior, în urma verificărilor făcute de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Craiova s-a constatat că era vorba de o infracțiune. „Din primele verificări s-a stabilit că indicatorul respectiv a fost instalat ilegal, motiv pentru care a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru instalarea unor mijloace de semnalizare rutieră fără autorizație. Se fac cercetări pentru identificarea persoanei care a instalat acel indicator și verificări la Primăria Municipiului Craiova pentru a se stabili dacă a fost eliberată o autorizație privind instalarea de mijloace de semnalizare rutieră în acea zonă“, a explicat Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Între timp, indicatorul cu pricina a dispărut de pe stâlp, iar polițiștii doljeni au dispus clasarea dosarului.
Potrivit Codului Rutier, sustragerea, distrugerea, degradarea indicatoarelor, semafoarelor, amenajărilor rutiere sau crearea de obstacole pe partea carosabilă se pedepsește cu închisoarea de la șase luni la doi ani sau cu amendă. Aceeași pedeapsă este și pentru instalarea de mijloace de semnalizare rutieră sau modificarea poziției acestora fără o autorizație eliberată de autoritățile competente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS