10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljIntersecția în care marcajul rutier trimite șoferii pe contrasens

Intersecția în care marcajul rutier trimite șoferii pe contrasens

Un cititor GdS a sesizat faptul că, în intersecția dintre bulevardul Știrbei Vodă, strada Bucovăț și DJ 552 (Craiova – Bucovăț), marcajul rutier de ghidare a fost trasat anapoda și există riscul producerii unor accidente de circulație.
Mai exact, șoferii care circulă pe banda a doua a bulevardului Știrbei Vodă și care virează la stânga pentru a merge pe DJ 552, către Bucovăț, sunt trimiși de marcajul rutier pe contrasens. Potrivit Regulamentului de aplicare a Codului Rutier, marcajele servesc la organizarea circulației, iar cele de ghidare au rolul de a materializa traiectoria pe care vehiculele trebuie să o urmeze în traversarea unei intersecții ori pentru efectuarea virajului la stânga. De asemenea, marcajele nu trebuie să incomodeze în nici un fel desfășurarea circulației. Nu același lucru se poate spune despre intersecția dintre bulevardul Știrbei Vodă, strada Bucovăț și DJ 552, lucru confirmat de polițiștii doljeni.
Astfel, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj au explicat că este vorba de o eroare, iar marcajul ar trebui să înceapă de la marginea scuarului care desparte sensurile de mers ale bulevardului Știrbei Vodă. „Este vorba de o eroare de execuție a marcajului rutier în acea zonă. Se va lua legătura cu administratorul drumului (Primăria Craiova – n.r.) pentru rectificarea marcajului rutier“, au precizat, pentru GdS, polițiștii din cadrul IPJ Dolj.
Municipiul Craiova nu este la prima eroare în ceea ce privește marcajele sau indicatoarele rutiere. În primăvara acestui an, în zona Rotonda (intersecția dintre Calea București și strada Horia), a fost montat un indicator care anunța… trecerea la nivel cu o cale ferată fără bariere. De fapt, în acea zonă ar fi trebuit montat un indicator care anunță trecere la nivel cu liniile de tramvai. Gafa a fost remediată de angajații primăriei, care au scos indicatorul cu pricina. Ulterior, cu ocazia realizării marcajelor de pe Calea București, pe linia de tramvai a fost trasată o săgeată care indica direcția înainte. Polițiștii au explicat atunci că pe linia de tramvai nu se trasează astfel de marcaje.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS