5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFord a reînceput producția de mașini la Craiova

Ford a reînceput producția de mașini la Craiova

Angajații de la Secția de Vehicule a Ford și-au reluat ieri activitatea în uzină, după o lungă perioadă în care fabrica a fost în remont general (FOTO: Arhiva GdS)
Angajații de la Secția de Vehicule a Ford și-au reluat ieri activitatea în uzină, după o lungă perioadă în care fabrica a fost în remont general (FOTO: Arhiva GdS)

După trei săptămâni de pauză, ieri au revenit la lucru angajații de la Secția de Vehicule, urmând ca aceia de la Secția Motoare să reînceapă activitatea pe 22 august.

Fabrica Ford din Craiova a reluat ieri producția de vehicule B-Max în uzina craioveană, după o pauză de aproape trei săptămâni, în care fabrica a fost în remont general, adică o perioadă în care se verifică toate instalațiile. Unii dintre angajații Ford au stat acasă din a doua jumătate a lunii iulie, când au avut câteva zile de șomaj tehnic, înainte de perioada de remont general, zile în care au fost plătiți cu 80% din salarii. Pe perioada de remont, care a început de pe 28 iulie, salariații Ford au fost în concediu de odihnă. Ieri au revenit la lucru cei aproximativ 1.200 de angajați de la Secția de Vehicule, unde a început producția de B-Max. Însă nu toți angajații uzinei au reluat lucrul ieri. Cei aproximativ 700 de oameni care lucrează la Secția de Motoare vor reveni la lucru abia luni, 22 august, aspecte confirmate de reprezentanții companiei. Înainte de oprirea controlată a tuturor instalațiilor de producție, Ford mai avusese producția întreruptă încă trei săptămâni, în perioada 13 iunie – 4 iulie, timp în care angajații au fost în șomaj tehnic, plătiți cu 80% din salariile de bază.

Producția Ford a scăzut semnificativ de la o perioadă la alta

La Ford se mai produc 280 de vehicule B-Max pe zi, față de anii anteriori, când se fabricau 370-380 de mașini pe zi. Potrivit unor surse din fabrică, ieri s-au produs și mai puține autovehicule.
În 2016 a continuat declinul producției de autovehicule în uzina din Craiova, început în 2015.
Potrivit statisticilor oficiale privind vânzările la nivel european, pe primele patru luni ale acestui an, Ford vânduse în Europa 16.097 de vehicule B-Max, în timp ce în aceeași perioadă din 2015 se vânduseră în spațiul european 17.769 de unități. Și Asociația Producătorilor și Importatorilor de Autovehicule a confirmat că la Ford a scăzut producția în 2016, în sensul că pe primele cinci luni ale acestui an Ford a exportat 20.895 de unități de Ford B-Max, în scădere cu 3,6% față de aceeași perioadă din 2015.
Afacerile Ford la Craiova în 2015 s-au redus semnificativ față de 2014, semn că producția de autovehicule și motoare s-a diminuat. Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, anul trecut compania Ford România a înregistrat o cifră de afaceri de 3,756 miliarde de lei, în scădere cu 7% față de anul 2014.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS