24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPromenadă sau raliu în șantierul din Parcul „Romanescu“?

Promenadă sau raliu în șantierul din Parcul „Romanescu“?

Într-un e-mail primit pe adresa GdS, craioveanca Ioana Țîrcomnicu sesiza faptul că în seara de 2 august „în Parcul «Romanescu» circula, cu viteză mare, o mașină. Îmi imaginez că a avut voie să intre pentru lucrările care au loc în parc. Cu toate acestea mergea cu viteză foarte mare, care ar fi făcut imposibilă evitarea unui copil neatent. I-am atras personal atenția șoferului, însă nu l-a interesat și a continuat să dea ture cu aceeași viteză“, se arată în e-mail. Craioveanca ne-a transmis și o imagine cu autoturismul în cauză, un Cielo cu numărul de înmatriculare DJ 03 ZZY.
În prezent, în cel mai mare parc al orașului lucrările de reabilitare și modernizare sunt în plină desfășurare. Locația este în administrarea constructorului, în speță SC Mitliv Exim SRL, care răspunde de întreg perimetrul parcului. Pe parcursul înaintării lucrărilor, craiovenilor dornici de promenadă li s-a permis accesul în parc, deși adeseori drumul acestora se intersecta cu utilajele din șantier, dar și cu autovehiculele care aprovizionează unitățile comerciale de aici. Accesul acestora se face pe porțile de intrare care sunt asigurate cu pază. „Parcul este la acest moment în administrarea noastră. Acesta ne-a fost predat la începutul lucrărilor. Căile de acces în parc sunt asigurate cu pază, cu firma Civitas, iar în privința autovehiculelor care intră în parc acestea au acces doar pe căile asigurate cu pază. Aici există și un tabel cu numerele de înmatriculare ale acestor mașini care au acces în parc. În plus, mai intră în acest perimetru al șantierului și autovehiculele care asigură aprovizionarea unităților comerciale de aici. Nu este exclus faptul ca și alte autoturisme să intre în parc deoarece mai sunt două căi de acces dinspre Potelu pe unde se poate intra fără restricții. Nici noi nu putem asigura paza întregului perimetru. Autovehiculele care circulă aici nu trebuie să meargă cu o viteză mai mare de 40 de kilometri pe oră“, a precizat Petre Brancu, manager de proiect din partea Mitliv. Concluzionând, în prezent, pentru orice incident care se întâmplă în incinta șantierului răspunde constructorul, care administrează la această dată întreg perimetrul.
Redactorii GdS au încercat vineri să vadă dacă se poate intra în Parcul „Romanescu“ cu autoturismul. Lucrările la gardul parcului sunt încă nefinalizate, iar calea de acces dinspre strada Potelu este nesupravegheată, deci poate intra oricine, cu orice autoturism sau utilaj fără să fie întrebat și să se plimbe nestingherit pe aleile parcului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS